COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Αυτά τα σφηνάκια με ανανά, τζίντζερ και κουρκουμά θα σου δώσουν ένα boost ευεξίας αυτό το καλοκαίρι


JTeam

29 Ιουνίου 2025

Αυτά τα σφηνάκια με ανανά, τζίντζερ και κουρκουμά θα σου δώσουν ένα boost ευεξίας αυτό το καλοκαίρι
Freepik
Φυσική ενέργεια και αντιφλεγμονώδη δράση σε ένα δροσιστικό ρόφημα: αυτά τα σπιτικά σφηνάκια με φρούτα και μπαχαρικά θα γίνουν το νέο σας καθημερινό boost ευεξίας.

Αυτό το καλοκαιρινό σφηνάκι συνδυάζει τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και τη γήινη γεύση του κουρκουμά με το τζίντζερ και μια πινελιά πικάντικης γεύσης από πιπέρι, ενώ ο ανανάς και ο φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού προσφέρουν μια φυσικά γλυκόξινη ισορροπία. Αν και ο φρέσκος κουρκουμάς και το τζίντζερ προσφέρουν την πιο έντονη γεύση, μπορούν να αντικατασταθούν με τις αντίστοιχες σκόνες.

Τροπικές νότες από ανανά, νερό καρύδας και χυμό πορτοκαλιού αποτελούν τη βάση γι αυτά τα σφηνάκια, ενώ το τζίντζερ, ο κουρκουμάς και το μαύρο πιπέρι προσθέτουν ζεστές, γήινες νότες. Μια μικρή ποσότητα χυμού λεμονιού βοηθά στην εξισορρόπηση των γεύσεων.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε αρωματισμένο νερό καρύδας επιθυμείτε και επίσης να προσθέσετε φρούτα όπως ροδάκινα, βερίκοκα, μήλα ή φράουλες. Επιπλέον, προσθέτοντας σπανάκι ή λάχανο μπορείτε να ενισχύσετε τη θρεπτική αξία του χυμού.

Jenny.Gr
www.eatingwell.com, Photographer: Robby Lozano

Υλικά
1½ φλιτζάνι φρέσκο ανανά κομμένο σε κομμάτια
1½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού (από 6 μεγάλα πορτοκάλια)
½ φλιτζάνι νερό καρύδας χωρίς ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο ή ½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκος κουρκουμάς ψιλοκομμένος ή ½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά σε σκόνη
⅛ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
Ρίχνουμε στο μπλέντερ 1½ φλιτζάνι ανανά, 1½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού, ½ φλιτζάνι νερό καρύδας, 2 κουταλιές χυμό λεμονιού, 1 κουταλιά φρέσκο τζίντζερ (ή ½ κουταλάκι σε σκόνη), 1 κουταλάκι φρέσκο κουρκουμά (ή ½ κουταλάκι σε σκόνη) και ⅛ κουταλάκι πιπέρι. Χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα, περίπου για 1 λεπτό. Μοιράζουμε τον χυμό σε 4 μπουκαλάκια των 180 ml. Τα κλείνουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν, τουλάχιστον για 20 λεπτά. Κρατήστε τα στο ψυγείο για έως και 4 ημέρες. Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.