COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Αυτά τα καβουρδισμένα κάσιους με μέλι και σουσάμι θα γίνουν το νέο αγαπημένο σου σνακ


JTeam

9 Ιουλίου 2025

Αυτά τα καβουρδισμένα κάσιους με μέλι και σουσάμι θα γίνουν το νέο αγαπημένο σου σνακ
Freepik
Γλυκό, αλμυρό και τραγανό: Το απόλυτο σνακ με κάσιους, μέλι και σουσάμι

Αυτά τα καβουρδισμένα κάσιους με μέλι και σουσάμι είναι ένα γλυκό και ταυτόχρονα αλμυρό σνακ με τραγανή υφή και μια πινελιά ουμάμι από το σουσάμι. Είναι τέλεια για σνακ απευθείας από το βάζο, αλλά και ιδανικά ως επικάλυψη για σαλάτες, προσθέτοντας πρωτεΐνη και γεύση. Για μια διασκεδαστική παραλλαγή, ανακατέψτε τα σε μιξ ξηρών καρπών ή χαρίστε τα σε βαζάκια ως ένα εύκολο και αγαπητό δώρο.

Υλικά
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού λάδι αβοκάντο
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1½ φλιτζάνι ωμά κάσιους
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι

Jenny.Gr
Freepik

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Στρώνουμε μια μεγάλη λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το μέλι, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε τα κάσιους και το σουσάμι και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν καλά όλα τα υλικά. Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω στο ταψί. Ψήνουμε για 18 με 20 λεπτά, ανακατεύοντας μία φορά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα τα κάσιους. Μεταφέρουμε προσεκτικά το χαρτί με τα κάσιους σε σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα αποθηκεύσουμε. Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.