Αυτά τα καβουρδισμένα κάσιους με μέλι και σουσάμι θα γίνουν το νέο αγαπημένο σου σνακ
JTeam
9 Ιουλίου 2025

Αυτά τα καβουρδισμένα κάσιους με μέλι και σουσάμι είναι ένα γλυκό και ταυτόχρονα αλμυρό σνακ με τραγανή υφή και μια πινελιά ουμάμι από το σουσάμι. Είναι τέλεια για σνακ απευθείας από το βάζο, αλλά και ιδανικά ως επικάλυψη για σαλάτες, προσθέτοντας πρωτεΐνη και γεύση. Για μια διασκεδαστική παραλλαγή, ανακατέψτε τα σε μιξ ξηρών καρπών ή χαρίστε τα σε βαζάκια ως ένα εύκολο και αγαπητό δώρο.
Υλικά
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού λάδι αβοκάντο
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1½ φλιτζάνι ωμά κάσιους
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Στρώνουμε μια μεγάλη λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το μέλι, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε τα κάσιους και το σουσάμι και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν καλά όλα τα υλικά. Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω στο ταψί. Ψήνουμε για 18 με 20 λεπτά, ανακατεύοντας μία φορά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα τα κάσιους. Μεταφέρουμε προσεκτικά το χαρτί με τα κάσιους σε σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα αποθηκεύσουμε. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.