
Σήμερα θα σας προτείνουμε ένα πολύ απλό ορεκτικό, που δεν χρειάζεται πάνω από 5 λεπτά για να ετοιμαστεί, αλλά σας εγγυόμαστε ότι θα κλέψει την παράσταση στο τραπέζι με τους φίλους. Ο λόγος γίνεται για τα ρολάκια σολομού τα οποία είναι πανεύκολα και πεντανόστιμα. Μπορείτε να τα συνοδέψετε με κάποια σος, όπως μια μαγιονέζα με μυρωδικά, ώστε οι φίλοι σας να τα βουτάνε και να τα απολαμβάνουν ακόμη περισσότερο. Πάμε να δούμε τη συνταγή.
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
200 γρ. καπνιστό σολομό σε κομματάκια
100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι, σχοινόπρασο κατά βούληση
Λιωμένο βούτυρο για άλειμμα

Εκτέλεση
Ξεκινάμε ετοιμάζοντας τα ρολάκια: Ξετυλίγουμε το φύλλο σφολιάτας – προτείνουμε να το αφήσετε στην κατάψυξη για 30 λεπτά πριν το δουλέψετε, ώστε να είναι πιο εύκολο στο χειρισμό. Απλώνουμε το φύλλο σε μια καθαρή επιφάνεια, το αλείφουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο και απλώνουμε από πάνω τον σολομό σε κομμάτια. Ρίχνουμε ομοιόμορφα την παρμεζάνα και τη μοτσαρέλα. Ύστερα προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και άφθονο σχοινόπρασο. Τυλίγουμε το φύλλο κάθετα, ώστε να δημιουργηθεί ένα ρολό. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε ρολάκια πάχους 2-3 εκ. Τοποθετούμε τα ρολάκια σε ταψί με λαδόκολλα. Και όταν είναι όλα έτοιμα, τα αλείφουμε με λίγο βούτυρο στην επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (αντιστάσεις) για 20 λεπτά. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς. Έτοιμα τα ρολάκια σολομού. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.