
To vegan στιφάδο είναι ιδανικό ως κυρίως πιάτο όταν δεν ξέρετε τι να ετοιμάσετε για δείπνο. Τα ρεβίθια προσφέρουν φυτικές πρωτεΐνες, οι μελιτζάνες μαλακότητα, ενώ τα μπαχαρικά όπως κανέλα, κύμινο και πιμέντο δίνουν αρώματα. Οι ντομάτες και το κρεμμύδι δίνουν σώμα και οξύτητα, ενώ λίγο ελαιόλαδο στο τέλος δένει το πιάτο.
Κεντρικό στοιχείο στη συνταγή είναι ο φρέσκος κόλιανδρος. Το άρωμά του είναι έντονο, σχεδόν εσπεριδοειδές, και δίνει ζωντάνια στο πιάτο. Αν δεν σας αρέσει, μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με φρέσκο μαϊντανό, που δίνει πιο ήπια και ουδέτερη γεύση.
Υλικά
230 γρ. ρεβίθια βρασμένα (στραγγισμένα)
1 μελιτζάνα
1 φρέσκο κρεμμύδι
200 γρ. πολτές ντομάτας
1 ποτήρι νερό
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
Φρέσκος βασιλικός
Μπαχαρικά: κανέλα, κύμινο, φρέσκος κόλιανδρος

Εκτέλεση
Κόβουμε τη μελιτζάνα σε κύβους, τη βάζουμε σε ταψί με λίγο αλάτι και ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 190ºC για 20–25 λεπτά. Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει. Ύστερα προσθέτουμε το σκόρδο και τα ρεβίθια. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και τον πολτέ ντομάτας, προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει. Στο τέλος ενώνουμε και τις ψημένες μελιτζάνες. Σερβίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό, βασιλικό και λίγο ελαιόλαδο.
Συμβουλές
- Προετοιμασία εκ των προτέρων: Το πιάτο γίνεται ακόμα πιο νόστιμο αν το αφήσετε να «ξεκουραστεί» για λίγες ώρες ή για την επόμενη μέρα.
Σερβίρισμα: Ιδανικό με πίτα, ρύζι ή φρέσκα λαχανικά. Για πιο εντυπωσιακή παρουσίαση, προσθέστε σπόρους ροδιού ή ψημένους κουκουνάρια.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.
Διαβάζονται Τώρα
- Σεπτέμβριος: 4 ζώδια ανοίγουν νέο κεφάλαιο στη ζωή τους - Η αλλαγή είναι αναπόφευκτη
- Όσοι έχουν υψηλό EQ χρησιμοποιούν αυτή την απλή ερώτηση για να σκέφτονται καθαρότερα και να βρίσκουν νόημα στη δουλειά και τη ζωή
- Η Ρόζι Χάντινγκτον με pantless look στη νέα καμπάνια της είναι ο λόγος που ανυπομονούμε να κατεβάσουμε τα δερμάτινά μας