LIVING COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πώς να μεταμορφώσεις την κλασική μακαρονάδα με σκόρδο και λάδι σε ένα δροσερό πιάτο με λεμόνι


JTeam

7 Σεπτεμβρίου 2025

Πώς να μεταμορφώσεις την κλασική μακαρονάδα με σκόρδο και λάδι σε ένα δροσερό πιάτο με λεμόνι
pexels
Γνωρίζουμε όλοι αυτό το κλασικό και διαχρονικό πιάτο: τα μακαρόνια με σκόρδο, λάδι και καυτερή πιπεριά. Σήμερα το μετατρέπουμε σε μια αρωματική και λαχταριστή μακαρονάδα με λεμόνι, που ετοιμάζεται σε ελάχιστο χρόνο.

Υπάρχουν πιάτα που τα αγαπάμε παρά την απλότητά τους και τα λιγοστά υλικά τους. Είναι εκείνες οι συνταγές, συνήθως παραδοσιακές, που μας αποδεικνύουν πως η νοστιμιά δεν κρύβεται στην πολυπλοκότητα της εκτέλεσης ή στην αφθονία των υλικών, αλλά στην ισορροπία και στην αρμονία τους. Τα μακαρόνια με σκόρδο, λάδι και καυτερή πιπεριά είναι μια τέτοια απόλαυση. Σήμερα, όμως, με μια απλή πινελιά θα τα κάνουμε πιο φρέσκα. Ναι, με την προσθήκη του αρώματος και της έντονης γεύσης του λεμονιού, αυτό το τόσο αγαπημένο πιάτο αποκτά μια μοναδική φρεσκάδα: το άρωμά του θα πλημμυρίσει την κουζίνα, θα τραβήξει μικρούς και μεγάλους στο τραπέζι και θα αφήσει τη δροσιά να «κάτσει» στο πιάτο μας.

Υλικά
20 γρ. σπαγγέτι
1 φρέσκο λεμόνι
3-4 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο όσο χρειάζεται
Αλάτι και πιπέρι όσο χρειάζεται
2 φρέσκα καυτερά πιπεράκια
Τριμμένη παρμεζάνα όσο χρειάζεται
Αρωματικά της επιλογής σας

Jenny.Gr
pexels

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το καθαρισμένο σκόρδο και το ψιλοκομμένο πιπεράκι (χωρίς τα σπόρια για πιο ήπια γεύση) με ελαιόλαδο. Σβήνουμε τη φωτιά μόλις πάρουν χρώμα. Στο μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όσο βράζουν, πλένουμε και ξύνουμε τη φλούδα του λεμονιού. Στη συνέχεια το στύβουμε και φιλτράρουμε τον χυμό. Όταν τα μακαρόνια είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε κρατώντας δύο κουτάλες από το νερό βρασμού. Ρίχνουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι, ανάβουμε σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε μία κουτάλα από το νερό και τον μισό χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε το αλάτι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε και την άλλη κουτάλα νερό μαζί με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγα λεπτά. Στο τέλος, πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα και τη φλούδα λεμονιού. Σερβίρουμε αμέσως και απολαμβάνουμε αυτό το δροσερό και πεντανόστιμο πιάτο.

Google News logo

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.