Τίποτα δεν συγκρίνεται με τη συνταγή της σάλτσας, που περνάει από γενιά σε γενιά. Γι αυτό και σήμερα θα σας αποκαλύψουμε ένα μυστικό συστατικό της γιαγιάς για την κόκκινη σάλτσα που θα την ανεβάσει σε άλλο επίπεδο. Καταρχάς να πούμε εδώ πως η σωστή κόκκινη σάλτσα γίνεται με φρέσκες ντομάτες που βράζονται, ξεφλουδίζονται, πολτοποιούνται και προστίθενται σε μια κατσαρόλα μαζί με σκόρδο, βασιλικό, κρεμμύδι και ελαιόλαδο. Η απλή, νόστιμη σάλτσα σιγοβράζει για ώρες πριν τοποθετηθεί σε καθαρά βαζάκια για τον χειμώνα.
Αλλά αυτά τα βαζάκια είναι μόνο η αρχή. Αυτό που περιέχουν είναι στην πραγματικότητα η βάση για τη σάλτσα της γιαγιάς. Το μυστικό συστατικό για την πιο γευστική σάλτσα είναι το χωριάτικο πικάντικο λουκάνικο. Όμως δεν πρέπει να το κόψετε σε κομματάκια, αλλά αρχικά πρέπει να το τρυπήσετε με ένα πιρούνι και να το ρίξετε στη σάλτσα που σιγοβράζει. Καθώς βράζει, η λιπαρή και πικάντικη γεύση του λουκάνικου απελευθερώνεται αργά, δίνει στη σάλτσα εκείνη την επιπλέον γεύση που την κάνει τόσο ξεχωριστή.
Όταν έρθει η ώρα του φαγητού, το λουκάνικο μπορεί να αφαιρεθεί από τη σάλτσα πριν το σερβίρισμα ή όχι, ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός. Αν το αφαιρέσετε μπορείτε να το κρατήσετε για εύκολα σάντουιτς με λουκάνικο και πιπεριές για όλη την εβδομάδα. (Για να τα φτιάξετε, σοτάρετε πιπεριές και κρεμμύδια σε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτετε το λουκάνικο μέχρι να ζεσταθεί. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το σε ψωμάκι και μην ξεχάσετε να προσθέσετε περισσότερη σάλτσα από πάνω)
Το αργό βράσιμο κάνει τη διαφορά
Ενώ το καυτερό ιταλικό λουκάνικο είναι το μυστικό συστατικό για πλούσια γεύση, το κλειδί για να αναπτυχθούν πραγματικά οι γεύσεις είναι να αφήσετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για μερικές ώρες. Συνήθως το αφήνουμε για τρεις έως τέσσερις ώρες, αφήνοντας τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύοντας περιστασιακά, ώστε οι γεύσεις να αναδειχθούν πλήρως όταν σερβιριστεί. Ναι, χρειάζεται χρόνο, αλλά αξίζει κάθε λεπτό. Όπως λένε «το καλό πράγμα αργεί να γίνει»
Μπορείτε επίσης εκτός από τα μακαρόνια που θα προσθέσετε στη σάλτσα να φτιάξετε και κεφτεδάκια τα οποία μαγειρεύονται στη σάλτσα. Αφού τα πλάσετε τα σοτάρετε στην αρχή σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο για λιγότερο από ένα λεπτό σε κάθε πλευρά, ώστε να κρατήσουν το σχήμα τους ενώ σιγοβράζουν. Μετά μπαίνουν στη σάλτσα, μαζί με τα λουκάνικα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ώρας, τα κεφτεδάκια μαγειρεύονται σιγά-σιγά και απορροφούν όλη τη γεύση της σάλτσας. Και το δείπνο είναι έτοιμο.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.