Όταν ακούτε για μύδια με γκοργκοντζόλα, η πρώτη αντίδραση μπορεί να είναι… αμφιβολία. Κι όμως, υπάρχουν συνταγές που καταρρίπτουν κάθε προκατάληψη και σας κάνουν να αναθεωρήσετε. Τα μύδια με γκοργκονζόλα ανήκουν σε αυτές τις εκπλήξεις. Ο πρώτος πειρασμός έρχεται από τη γεύση: Το έντονο, πικάντικο τυρί αγκαλιάζει τη θαλασσινή γεύση των μυδιών, δημιουργώντας έναν συνδυασμό που είναι ταυτόχρονα κρεμώδης και γευστικά ισορροπημένος. Αυτή η συνταγή, εμπνευσμένη από τη γαλλική Moules au Roquefort, φέρνει τη γκουρμέ εμπειρία στο πιάτο σας με έναν τρόπο που δεν κουράζει ποτέ τον ουρανίσκο.
Αν αγαπάτε τα μύδια και δεν φοβάστε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, αυτή η συνταγή υπόσχεται μια μοναδική γευστική εμπειρία που θα σας ενθουσιάσει από την πρώτη μπουκιά. Είναι το τέλειο πιάτο για για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και όχι μόνο…
Υλικά
1 κιλό μύδια καθαρισμένα
75 γρ. πικάντικη γκοργκοντζόλα
75 γρ. κρέμα γάλακτος
1 γεμάτο ποτήρι λευκό κρασί
1 κρεμμύδι
Λίγο ελαιόλαδο
Λευκό πιπέρι
Μαϊντανό
Εκτέλεση
Βάζουμε τα μύδια σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και το ποτήρι κρασί και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ανοίξουν όλα τα μύδια. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να δούμε αν έχουν ανοίξει. Μην τα αφήσετε παραπάνω χρόνο για να μην σκληρύνουν. Βγάζουμε τα μύδια σε ένα μπολ και κρατάμε το ζουμί τους. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γκοργκοντζόλα και ανακατεύουμε. Ύστερα προσθέτουμε λίγο από το ζουμί από τα μύδια μέχρι να πετύχιυμε την κρεμώδη υφή που θέλουμε. Προσθέτουμε τα μύδια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και μια πρέζα λευκό πιπέρι. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.