COOL GREECE

Θεσσαλονίκη: "Η νύφη του Θερμαϊκού"


8 Φεβρουαρίου 2018

greece-1766013-960-720.jpg

Ξεκινώντας από το Θερμαϊκό κόλπο, πηγαίνοντας προς το Λευκό τον Πύργο, μια βόλτα στην πλατεία Αριστοτέλους για τον παραδοσιακό καφέ, ψώνια στη Μητροπόλεως αλλά και στην οδό Τσιμισκή και φυσικά τσίπουρα και μεζέδες στα Λαδάδικα είναι κάποια από όλα όσα πρέπει να κάνετε αν βρεθείτε βόρεια.
 
 
Ένα είναι το σίγουρο, αν κάποιες βρεθεί στη Θεσσαλονίκη θα περάσει καλά. Η ημέρα ξεκινάει από νωρίς το πρωί με καφέ του και σίγουρα οι καφετέριες θα είναι γεμάτες από κόσμο, στη συνέχεια στα αξιοθέατα και μέχρι το βράδυ που θα καταλήξει σε ταβέρνα ή gourmet εστιατόριο και τέλος κάπου για ποτό

Υπήρξε πλήθος πολιτισμών που συνυπήρξαν στη "νύφη του Θερμαϊκού", γι αυτό άλλωστε αξίζει να περιηγηθείτε στο Γαλεριανό συγκρότημα, στο Εβραϊκό μουσείο, στο σπίτι-μουσείο του Κεμάλ Ατατούρκ.  Και ακολουθούν μερικά ακόμη μέρη που αξίζει να επισκεφθείτε όπως το Μουσείο Φωτογραφίας, το Μουσείο Κινηματογράφου, το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού. Φυσικά μια βόλτα στο Λευκό τον Πύργο, το πιο εμβλητικό μνημείο της Θεσσαλονίκης θα σας ανταμείψει.

Μην αμελήσετε να βρεθείτε στο παλιό κομμάτι της Θεσσαλονίκης, στα στενά σοκάκια της Άνω Πόλης. Εκεί βρίσκετε και το υποβλητικό Επταπύργιο- γνωστό και ως Γεντί Κουλέ-, τα οθωμανικά μνημεία και οι βυζαντινές εκκλησίες.
 
Όσο για τις γεύσεις που μπορεί να σας προσφέρει η Θεσσαλονίκη να σας πούμε ότι είναι πολλές. Καλύπτει τα γούστα όλων, από αυτούς που θέλουν τους παραδοσιακούς ελληνικούς μεζέδες, μέχρι εκείνους που αναζητούν το must-have της εποχής brunch ή τα πιάτα υψηλής γαστρονομίας.

[gallery-718209]
 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα