COOL GREECE

5 + 1 λόγοι που θα σας κάνουν να μη θέλετε να φύγετε ποτέ από το Πήλιο


The Jennettes

30 Ιανουαρίου 2020

5 + 1 λόγοι που θα σας κάνουν να μη θέλετε να φύγετε ποτέ από το Πήλιο

Το Πήλιο, το βουνό των τεσσάρων εποχών, κρύβει μαγικές τοποθεσίες που θα σας κάνουν να τις ερωτευτείτε. 

Το Πήλιο ως χειμερινός προορισμός για διακοπές διαθέτει υπέροχη διαμονή σε ξενοδοχεία και ξενώνες, φαγητό σε ταβέρνες, ενώ εντυπωσιάζει με τη γραφικότητα και τα αξιοθέατά του. Ατμοσφαιρικά χωριά, πληθωρική φύση, υπέροχη θέα στον Παγασητικό και πανέμορφες παραλίες, είναι μερικοί από τους μαγικούς συνδυασμούς που προσφέρει το βουνό των Κενταύρων. Καταπράσινο και μεγαλοπρεπές, υψώνεται βορειοανατολικά του Βόλου και κατρακυλά μέχρι τη θάλασσα του Αιγαίου. Tο όρος Πήλιο συνθέτει ένα ονειρικό σκηνικό από τρεχούμενα νερά, απότομους γκρεμούς, γραφικά καλντερίμια και παραδοσιακά αρχοντόσπιτα, στο οποίο θα θέλετε να αποδράσετε για πάντα.

Η Πορταριά και η Μακρινίτσα

Η πηλειορίτικη βόλτα καλό είναι να ξεκινήσει από τα δύο πανέμορφα χωριά, τα οποία έχουν πανέμορφη θέα στον Βόλο και σε μικρή απόσταση μεταξύ τους αποτελούν διαχρονικό must για τους παρθένους ταξιδιώτες του βουνού. Πριν την Πορταριά, αξίζει μια παράκαμψη στο χωριουδάκι Σταγιάτες για καφέ, τσίπουρο και μεζέ στη Βρύση με θέα Παγασητικό.

Η Τσαγκαράδα

Αιωνόβια πλατάνια, τρεχούμενα νερά, παραδοσιακά αρχοντικά, λιθόκτιστα καλντερίμια, όλα όσα φαντάζεστε ότι θα δείτε στο Πήλιο βρίσκονται στη Τσαγκαράδα.  Είναι από τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδας, ενώ πλαισιώνεται από ένα παραμυθένιο δάσος.

Οι παραλίες του Πηλίου

Σμαραγδένια νερά, χρυσαφένιες αμμουδιές, δάση που φτάνουν ως το κύμα. Το Πήλιο και οι παραλίες του είναι υπέροχες και μαγικές, ενώ συνδυάζονται απίστευτα οι γαλαζοπράσινες και αμμουδερές τοποθεσίες. Οι αγαπημένες όλων είναι ο Μυλοπόταμος, το Χορευτό, οι Άγιοι Σαράντα, η  Μελανή και τα Ποτιστικά.

Η Ζαγορά

Το πολυπληθέστερο χωριό του Πηλίου είναι μεν τουριστικό, όμως αυτό δεν κόβει πολύ από τη γοητεία του. Με τις χαρακτηριστικές μηλιές, η Ζαγορά μπορεί να μην είναι καρτποσταλική, έχει όμως τον παλμό της, την ατμόσφαιρά της και είναι ιδανική για οικογενειακές διακοπές.

Η Βυζίτσα 

Τα αρχοντικά της Βυζίτσας είναι ίσως τα χαρακτηριστικότερα ολόκληρου του Πηλίου, και τα λιθόκτιστα καλντερίμια της είναι φανταστικά. Ο αιωνόβιος πλάτανος είναι το σήμα κατατεθέν του χωριού στην πλατεία και συνδυάζεται απίστευτα για ελληνικό καφεδάκι ψημένο στη χόβολη ή ντόπιο τσίπουρο και μεζεδάκια.

Οι Μηλιές

Οι Μηλιές είναι ένα χωριό σωστό μουσείο, το οποίο είναι εξαιρετικό για βόλτες. Οι περίτεχνες κρήνες του, ο παλιός σταθμός του τρένου, η γέφυρα με την υπογραφή Ντε Κίρικο και η Δημόσια Βιβλιοθήκη αποτελούν ιδανικές στάσεις για sightseeing, με σημαντική «ιερή» προσθήκη την εκκλησία των Ταξιαρχών, όπου δεσπόζουν οι εντυπωσιακές τοιχογραφίες του 17ου αιώνα.

Λίγα μέρη θα βρείτε στην Ελληνική γη σαν τον Πήλιο. Στο μέρος αυτό το βουνό σμίγει με τη θάλασσα και είναι ιδανικό μέρος για όλες τις εποχές του χρόνου, με τις πανέμορφες οδικά διαδρομές του. Το βουνό είναι ήρεμο με πανέμορφα χωριά, και αγριεύει όσο αγριεύει και ο καιρός. Το Πήλιο πραγματικά είναι «θαύμα της φύσης»