COOL GREECE

Τα top θερινά σινεμά των ελληνικών νησιών


Εύα Κονδύλη

8 Ιουνίου 2021

Τα top θερινά σινεμά των ελληνικών νησιών
Όσο ο καιρός ζεσταίνει και τα μέτρα κατά του κορωνοϊού μειώνονται, ήρθε η στιγμή να χαρούμε μερικές στιγμές «ελευθερίας» και να απολαύσουμε ξανά μια καλή ταινία παρέα με έναν μεγάλο κουβά ποπ κορν!

Όσο ο καιρός ζεσταίνει και τα μέτρα κατά του κορωνοϊού μειώνονται, ήρθε η στιγμή να χαρούμε μερικές στιγμές «ελευθερίας» και να απολαύσουμε ξανά μια καλή ταινία παρέα με έναν μεγάλο κουβά ποπ κορν, πέρα από αυτόν που καταβροχθίζαμε στην καραντίνα, βλέποντας τις αγαπημένες μας σειρές και ταινίες στο Netflix!

Εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες τα θερινά σινεμά της χώρας επαναλειτούργησαν και όλοι οι σινεφίλ σπεύσαμε (πάντα με προστασία!) να αναπληρώσουμε τον χαμένο χρόνο και να παρακολουθήσουμε όλες εκείνες τις ταινίες της χρονιάς που δεν καταφέραμε να δούμε στη μεγάλη οθόνη.

Αν και τόσο η Αθήνα, όσο και η Θεσσαλονίκη, έχουν θερινά σινεμά, γεμάτα ιστορία και ομορφιά, η αλήθεια είναι ότι την πραγματική μαγεία την ζεις αν έχεις πάει σε κάποιο θερινό στα πανέμορφα ελληνικά νησιά μας.

Πολλά δίπλα στη θάλασσα, με το καλοκαιρινό αεράκι να χαϊδεύει το πρόσωπό σου και τις μυρωδιές να σε «μεθάνε», τα θερινά σινεμά στα ελληνικά νησιά είναι μια εντελώς διαφορετική εμπειρία!

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα πιο ωραία!

1. Cine Manto, Μύκονος

Αυτό το «κρυμμένο μυστικό» Μυκόνου αναδείχθηκε από Guardian και Ιndependent, ένα από τα 10 καλύτερα θερινά σινεμά του κόσμου. Βρίσκεται στον κήπο Μελετόπουλου, με λιτή διακόσμηση και χρησιμοποιεί τον παλιό περιστεριώνα για κυλικείο. Το σινεμά προβάλλει ταινίες πρώτης προβολής, αλλά και ταινίες ελληνικής παραγωγής, ντοκιμαντέρ και οργανώνει ποικίλα αφιερώματα.

2. Cine Καμάρι, Σαντορίνη

Λειτουργεί από το 1987 στην αρχή του χωριού Καμάρι, έχοντας καταφέρει να αποσπάσει πολλές αναφορές μάλιστα στον Guardian. Ψηφίστηκε ακόμη, ένα από τα 12 καλύτερα θερινά σινεμά στην Ευρώπη για το 2016. Ο χώρος είναι απλός, με χαλικάκι και καρέκλες σκηνοθέτη. Στο κυλικείο του μπορείς να βρεις ντόπιο κρασί, μπύρες αλλά και cocktails. 

3. Παλλάς, Σύρος

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ET (@xelenitsa81)

Βρίσκεται στην Πλατεία Μιαούλη της Ερμούπολης, δίπλα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και αποτελεί έναν ιδιαίτερο χώρο που έχει ζήσει ημέρες αίγλης στο παρελθόν. Εκτός από τις προβολές, στον χώρο πραγματοποιούνται και άλλες εκδηλώσεις. Η θέα είναι μοναδική και η μυρωδιά από το αγιόκλημα και τα γιασεμιά μεθυστική.

4. Άνδρος, Άλεξ

Βρίσκεται στη Χώρα του νησιού και έχει σημαντική και ενδιαφέρουσα ιστορία. Δημιουργήθηκε το 1957 από τον Γιώργο Νικολαΐδη και τη σύζυγό του, Μαρία Γιαννίση. Είναι ένας όμορφος και απόλυτα καλοκαιρινός χώρος, ο οποίος δίνει μια ξεχωριστή πνοή στο νησί.

5. Χανιά, Κήπος

jenny.gr
Πηγή φωτογραφίας: Facebook

Ανήκει στον δήμο της πόλης των Χανίων και είναι ένας υπέροχος χώρος που διακρίνεται για το φυσικό του περιβάλλον, όπου τα λουλούδια κυριαρχούν στο σκηνικό, ενώ το πέτρινο ρολόι προσδίδει επιβλητικότητα στο χώρο. 

6. Πόρος, Diana

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @papage_o

Το θερινό και σχεδόν κινηματογραφικό, Diana αποτελεί σημείο ορόσημο στον Πόρο και αποτελεί σταθερή και κλασική αξία. Είναι ένας χώρος δίπλα στη θάλασσα, ανακαινισμένος, με σύγχρονα μηχανήματα, όπου προβάλλει ταινίες μέσα σε ένα καλοκαιρινό και ατμοσφαιρικό σκηνικό.

7. Cine Καλησπερίτη, Κίμωλος

Δεν πρόκειται για το κλασικό θερινό σινεμά, αλλά για κάτι εντελώς διαφορετικό! Οι Κιμωλίστες διοργανώνουν και διαχειρίζονται, σε συνεργασία με τον Δήμο, το Cine Καλησπερίτη, το μεταφερόμενο σινεμά του νησιού, που στήνει την οθόνη του στις ομορφότερες τοποθεσίες. Οπότε δεν υπάρχει ένα σταθερό σημείο, αλλά κάθε φορά θα απολαύσεις την αγαπημένη σου ταινία δίπλα στη θάλασσα, στο βουνό, σε ένα πάρκο, ή σε ταράτσες με θέα όλο το νησί!

8. Σπέτσες, Τιτάνια

Αποτελεί κλασική αξία του νησιού του Αργοσαρωνικού, το Τιτάνια βρίσκεται στη Ντάπια και υποδέχεται κάθε καλοκαίρι τους επισκέπτες του. Μονοπωλεί το ενδιαφέρον των ρομαντικών και προσφέρει εναλλακτική διασκέδαση όσων θέλουν να ξεφύγουν λίγο από την κοσμοπολίτικη αύρα του νησιού.

Δείτε ακόμη: Κυκλάδες: Τα νησιά στολίδια στην καρδιά του Αιγαίου

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr