COOL GREECE

Lonely Planet: 10 πεζοπορικές διαδρομές στην Ελλάδα που θα σας μείνουν αξέχαστες


31 Αυγούστου 2021

Lonely Planet: 10 πεζοπορικές διαδρομές στην Ελλάδα που θα σας μείνουν αξέχαστες

Το Lonely Planet παρουσιάζει 10 από τις πιο ξεχωριστές πεζοπορικές διαδρομές στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα για ταξιδιώτες που θέλουν να γίνουν ένα με τη φύση.

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες τρόπους για να γνωρίσεις έναν τόπο είναι να τον περπατήσεις και η χώρα μας διαθέτει μεγάλη ποικιλία από μονοπάτια πεζοπορίας σε συναρπαστικά τοπία για εξερεύνηση. Από τα βουνά της ηπειρωτικής Ελλάδας μέχρι τα νησιά μας, υπάρχουν εκατοντάδες μονοπάτια που περνάνε μέσα από καταπράσινα δάση, ελαιώνες και φαράγγια, δίπλα από καταρράκτες, ποτάμια και ιστορικά μνημεία, για να καταλήξουν σε υπέροχες παραλίες με γαλάζια νερά αλλά και σε παραδοσιακά χωριά, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες στους λάτρεις της πεζοπορίας.

Πάμε να δούμε τις 10 πεζοπορικές διαδρομές στην Ελλάδα που ξεχώρισε και παρουσιάζει ο διάσημος ταξιδιωτικός οδηγός Lonely Planet. Κάποιες από τις παρακάτω διαδρομές είναι εύκολες και απευθύνονται σε όλους, ενώ άλλες απαιτούν καλή φυσική κατάσταση και καλή προετοιμασία. Αλλά, όσο δύσκολη κι αν είναι η δοκιμασία, η ανταμοιβή είναι μια εμπειρία που δε θα ξεχάσετε ποτέ.

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr