COOL GREECE

New York Times: Αν θέλετε σκι την άνοιξη, δοκιμάστε την Κρήτη


JTeam

9 Ιανουαρίου 2022

 New York Times: Αν θέλετε σκι την άνοιξη, δοκιμάστε την Κρήτη
Constantine Papanicolaou for The New York Times
Ένας ιδανικός προορισμός για σκι την άνοιξη είναι η Κρήτη

Η Κρήτη μπορεί να βρίσκεται ανάμεσα στα κορυφαία μέρη για να επισκεφτεί κανείς το καλοκαίρι αλλά τώρα σύμφωνα με ένα άρθρο των «New York Times», είναι ένας εξαιρετικός προορισμός και για εαρινό σκι.

Το αφιέρωμα αναλύει την εμπειρία του συντάκτη, Biddle Duke, ο οποίος ειδικεύεται στα χειμερινά σπορ και αφηγείται πως πέρασε στα χιονισμένα βουνά της Κρήτης έχοντας ως βάση τα Χανιά.

Ο ίδιος ενθουσιάστηκε με την Κρήτη και μάλιστα δεν μπορούσε να πιστέψει ότι η Κρήτη προσφέρει τέτοιες ευκαιρίες, όμως άρχισε να πείθεται όταν ένας από τους κορυφαίους εξερευνητές τοποθεσιών για σκι, ο John Falkiner, του συνέστησε το ελληνικό νησί.

«Η Κρήτη είναι διαφορετική από τα άλλα μέρη όπου έχω κάνει σκι. Εκεί θέλω να βρίσκομαι τον Μάρτιο», προσέθεσε, επισημαίνοντας ότι η Κρήτη προσφέρει «μια μοναδική εμπειρία για σκι την άνοιξη».

Κατά το οδοιπορικό του, ο Duke περιγράφει τις ομορφιές των βουνών με το καλής ποιότητας χιόνι που περικλείονται από τη θάλασσα. «Μέσα στην πρώτη ώρα της πρώτης ημέρας αρχίσαμε να συλλαμβάνουμε την μαγεία του σκι στην Κρήτη», αναφέρει, καθώς αφηγείται την πρώτη του εξόρμηση, στα Λευκά Όρη, και την ανάβαση στην πλαγιά.


TAGS