COOL GREECE

Μονεμβασιά: Απόδραση στη μαγευτική καστροπολιτεία


JTeam

14 Μαρτίου 2022

Μονεμβασιά: Απόδραση στη μαγευτική καστροπολιτεία
Μνημείο παγκόσμιας εμβέλειας και ένας από τους κορυφαίους προορισμούς της Ελλάδας, η Μονεμβασιά, στο νοτιοανατολικό άκρο της Λακωνίας, μοιάζει βγαλμένη από τη φαντασία. Η ζωντανή καστροπολιτεία με τις 40 βυζαντινές εκκλησίες και τα δαιδαλώδη καλντερίμια της, προσφέρει στους επισκέπτες ένα μοναδικό ταξίδι στο χρόνο

Προστατευμένη από το «Μικρό Γιβραλτάρ της Μεσογείου», όπως αποκαλούν τον επιβλητικό βράχο στο νοτιοανατολικό άκρο της Λακωνίας, η μεσαιωνική καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς, με τις 40 βυζαντινές εκκλησίες και τα δαιδαλώδη καλντερίμια της, απλώνεται νωχελικά προς το Μυρτώο πέλαγος. Εδώ νιώθεις ότι ο χρόνος είναι σταματημένος σε άλλες εποχές. Η ατμόσφαιρα είναι μαγική, γεμάτη ρομαντισμό και Ιστορία.

Μονεμβασία η επίσημη ονομασία, Μονεμβασιά στην ποιητική εκδοχή της, Μονεμβάσια ή Μονοβάσια για τους ντόπιους, Μαλβουαζί για τους Φράγκους και Μαλμζύ κατά τους Άγγλους, όπως κι αν την πείτε, η ονομασία της περιοχής προέρχεται από τα συνθετικά «μόνη» και «έμβαση», τη μία και μόνη είσοδο της καστροπολιτείας. Διαβάστε τη συνέχεια στο reader.gr.