COOL GREECE

Θάσος: Απόδραση στο «σμαράγδι του Αιγαίου»


JTeam

25 Ιουλίου 2023

Θάσος: Απόδραση στο «σμαράγδι του Αιγαίου»
Θαυμάσιες γαλαζοπράσινες παραλίες, παραδοσιακά ορεινά χωριά και αρχαιολογικοί χώροι μπλέκονται μοναδικά στο βορειότερο νησί του Αιγαίου. Ακολουθούν όλα όσα θα σας πείσουν να επισκεφθείτε τη Θάσο

Την έχουν αποκαλέσει «σμαραγδένιο νησί», «πράσινο νησί», «σμαράγδι του Αιγαίου», αλλά καμία περιγραφή δεν είναι αρκετή για να αποτυπώσει την απαράμιλλη ομορφιά της Θάσου. Προορισμός ιδανικός για οικογενειακές διακοπές, αλλά και γεμάτος μικρές εκπλήξεις για τους λάτρεις των εξερευνήσεων, το βορειότερο νησί του Αιγαίου, σε απόσταση αναπνοής από την Καβάλα, είναι ένα μέρος που ο καθένας μπορεί να ανακαλύψει κάτι που θα τον συναρπάσει - από θαυμάσιες γαλαζοπράσινες παραλίες μέχρι ορεινά χωριά με παραδοσιακή μακεδονίτικη αρχιτεκτονική και αρχαία μνημεία που σε ταξιδεύουν στην Ιστορία.

Λιμένας: Η καρδιά του νησιού

Πρωτεύουσα και κύριο λιμάνι του νησιού είναι ο Λιμένας, όπου θα φτάσετε με φέριμποτ από την Κεραμωτή. Τα σπιτάκια του φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, το ίδιο και τα πεύκα. Ακόμη και η μικρή παραλία εδώ είναι πεντακάθαρη. Διαβάστε τη συνέχεια στο travelgo.gr.