COOL GREECE

Κερκίνη: Τα μυστικά της πανέμορφης λίμνης των Σερρών


JTeam

18 Οκτωβρίου 2023

Κερκίνη: Τα μυστικά της πανέμορφης λίμνης των Σερρών
Τα σπάνια πουλιά, οι βαρκάδες, τα ορεινά μονοπάτια, τα γραφικά χωριά και όλοι οι λόγοι που κάνουν τη Λίμνη Κερκίνη έναν συναρπαστικό προορισμό για όλες τις εποχές. Ανακαλύψτε το υδάτινο στολίδι των Σερρών

Τα χρώματα της φύσης καθρεφτίζονται υπέροχα στα γαλήνια νερά της. Η παρόχθια βλάστηση, τα σπάνια πουλιά, τα κοπάδια βουβαλιών που πλατσουρίζουν στις όχθες, αλλά και ο υπέροχος ορίζοντας από τα ορεινά συγκροτήματα του όρους Μπέλες και των Κρουσίων, χαρίζουν στον τόπο μια μοναδική γοητεία. Οι βόλτες στα κοντινά χωριά αποκαλύπτουν καλά κρυμμένους θησαυρούς. Σε απόσταση 40 χλμ. από την πόλη των Σερρών και περίπου 100 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη, η Λίμνη Κερκίνη είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας.

Η συγκεκριμένη λίμνη γεννήθηκε από ένα φράγμα που δημιουργήθηκε το 1932 και σήμερα αποτελεί ιδιαίτερα προστατευμένο υδροβιότοπο και τοπίο σπάνιας ομορφιάς με θέα το βουνό Μπέλες και την κοιλάδα Σερρών. Έχει ανακηρυχθεί Εθνικό Πάρκο και σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμβαση Ραμσάρ είναι ένας από τους 10 υγρότοπους Διεθνούς Σημασίας της Ελλάδας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο travelgo.gr