COOL GREECE

6 παραμυθένια ελληνικά χωριά για γιορτινές αποδράσεις


JTeam

10 Νοεμβρίου 2023

6 παραμυθένια ελληνικά χωριά για γιορτινές αποδράσεις
Από τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία έως την Πελοπόννησο, συγκεντρώσαμε 6 υπέροχα παραδοσιακά χωριά που μπορούν να αποτελέσουν τον ιδανικό προορισμό για την περίοδο των Χριστουγέννων

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και τι καλύτερο από μια απόδραση σε ένα γραφικό, πετρόχτιστο χωριό φωλιασμένο μέσα στη φύση; Από τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία έως την Πελοπόννησο, έξι από τα ωραιότερα παραδοσιακά χωριά της ορεινής Ελλάδας μάς περιμένουν για αξέχαστες χειμερινές αποδράσεις με φόντο τις ελατοσκέπαστες πλαγιές.

Στεμνίτσα Αρκαδίας

Χτισμένη αμφιθεατρικά στις δυτικές πλαγιές του Μαινάλου, σε υψόμετρο 1.100 μ., η Στεμνίτσα είναι ένα από τα πιο όμορφα και ιστορικά χωριά της ορεινής Αρκαδίας, ενώ αποτελεί δημοφιλή βάση διαμονής στην περιοχή, καθώς διαθέτει ωραίους και προσεγμένους ξενώνες. Τα επιβλητικά πυργόσπιτα, τα λιθόστρωτα καλντερίμια, οι βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες και οι πέτρινες κρήνες δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα. Το περίτεχνο καμπαναριό του Αγίου Γεωργίου ξεχωρίζει από μακριά και θα σας οδηγήσει στην όμορφη και πάντα ζωντανή κεντρική πλατεία της Στεμνίτσας. Στο χωριό υπάρχει ένα αξιόλογο λαογραφικό μουσείο που στεγάζεται στο αρχοντικό Xατζή, αλλά και η ξακουστή Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας, η οποία συνεχίζει επάξια τη σπουδαία τοπική παράδοση. Εξαιρετικά χειροποίητα κοσμήματα μπορείτε να αγοράσετε από τα διάφορα παραδοσιακά εργαστήρια του χωριού. Η Στεμνίτσα αποτελεί εξαιρετική βάση για βόλτες στην ευρύτερη περιοχή, όπως στη γειτονική Δημητσάνα με το Μουσείο Υδροκίνησης και στο φαράγγι του Λούσιου με τα πανέμορφα μοναστήρια (Mονή του Τιμίου Προδρόμου, Μονή Φιλοσόφου).

Διαβάστε τη συνέχεια στο travelgo.gr