COOL GREECE

Οι πιο συναρπαστικοί προορισμοί για το 2024 σ'υμφωνα με το National Geographic


JTeam

14 Νοεμβρίου 2023

Οι πιο συναρπαστικοί προορισμοί για το 2024 σ'υμφωνα με το National Geographic
Shutterstock
Το National Geographic δημοσίευσε τη λίστα του με τους πιο συναρπαστικούς προορισμούς για την επόμενη χρονιά

Το National Geographic παρουσιάζει τους 30 πιο συναρπαστικούς προορισμούς στον κόσμο για το 2024. Οι προτάσεις του έχουν κάτι για κάθε τύπο ταξιδιώτη: φύση, περιπέτεια, πολιτισμός αλλά και καλό φαγητό. Παρακάτω, ξεχωρίσαμε μερικούς από τους κορυφαίους προορισμούς της λίστας του National Geographic για εσάς που προγραμματίζετε από τώρα τα ταξίδια της νέας χρονιάς.

Αλβανικές Άλπεις, Αλβανία

Οι ταξιδιώτες που αναζητούν κάτι διαφορετικό για την επόμενη εξόρμηση τους στην Ευρώπη στρέφονται όλο και περισσότερο προς την Αλβανία. Η χώρα προσελκύει ολοένα και περισσότερους επισκέπτες, χάρη στις ακτές της, το ενδιαφέρον παρελθόν και την ανερχόμενη τουριστική σκηνή της. Εξίσου δελεαστικές είναι και οι Αλβανικές Άλπεις (γνωστές και ως «Καταραμένα Βουνά»), που αποτελούν παράδεισο για φυσιολάτρες και πεζοπόρους. Οι κοιλάδες αυτών των πανύψηλων βουνών είναι γεμάτες με λιβάδια, βοσκοτόπια και λίμνες μέσα σε καταπράσινα τοπία, ενώ γραφικά, παραδοσιακά χωριά είναι διάσπαρτα στην περιοχή. Πολυάριθμα μονοπάτια φιδογυρίζουν στις πλαγιές, με πιο διάσημο το μονοπάτι τριών εθνών Peaks of the Balkans Trail.

Πομπηία, Ιταλία

Όσοι θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για την αρχαία Ιταλία, αφού εξερευνήσουν την Αιώνια Πόλη, μπορούν να επισκεφθούν την Πομπηία σε λιγότερο από δύο ώρες χάρη σε ένα νέο απευθείας τρένο από τη Ρώμη (μέχρι σήμερα, οι ημερήσιοι ταξιδιώτες έπρεπε να αλλάξουν στον σταθμό Napoli Centrale). Το νέο απευθείας δρομολόγιο ήρθε σε καλή στιγμή, με τον Οίκο των Vettii να έχει ανοίξει ξανά τις πύλες του για το κοινό μετά από ανακαίνιση 20 ετών. Εν τω μεταξύ, στην περιοχή Regio IX του αρχαιολογικού πάρκου της Πομπηίας, έγιναν περισσότερες ανακαλύψεις το 2023. Όπως δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Τζενάρο Σαντζουλιάνο: «Η Πομπηία είναι ένα σεντούκι που πάντα αποκαλύπτει νέους θησαυρούς».

Διάβασε περισσότερα στο travelgo.gr