COOL GREECE

Διακοπές στην Πελοπόννησο: 4 ειδυλλιακά μέρη για τις καλοκαιρινές εξορμήσεις σου


Ερασμία Αρβανιτά

23 Ιουνίου 2024

Διακοπές στην Πελοπόννησο: 4 ειδυλλιακά μέρη για τις καλοκαιρινές εξορμήσεις σου
Unsplash/Marios Kanellos
Πελοπόννησος: Ένας τόπος ευλογημένος, ένας τόπος όπου θα βρεις τα πάντα

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους αγαπάμε την Πελοπόννησο. Εκτός του ότι είναι πολύ κοντά στην Αττική, είναι ένας προορισμός στον οποίο χειμώνα, καλοκαίρι θα ανακαλύψεις μαγικά μέρη, μέρη που μοιάζουν σαν να έχουν βγει από παραμύθι. Ναι, αππό όπου και να το πιάσεις, η Πελοπόννησος είναι ένας από τους πιο ευλογημένους τόπους στην Ελλάδα.

Από τα κρυστάλλινα νερά στα οποία θα κολυμπήσεις, από τα πετρόχτιστα χωριά στα οποία θα περπατήσεις, από τα αρχαία μνημεία που θα αντικρίσεις, από το τέλειο φαγητό που θα δοκιμάσεις, από τους όμορφους ανθρώπους που θα γνωρίσεις, η Πελοπόννησος έχει όλα όσα χρειάζονται για να σε κερδίσει. Για πολλούς, είναι ο απόλυτος προορισμός και το μέρος όπου μπορείς να περάσεις ένα υπέροχο long weekend.

Μεσσηνία, Μονεμβασιά, Ελαφόνησος, Μάνη, είναι μόνο μερικές από τις καλοκαιρινές επιλογές που σου προσφέρει αυτός ο μαγικός τόπος της Ελλάδας. Παρακάτω, θα βρεις 4 μαγευτικά μέρη στην Πελοπόννησο, για τις καλοκαιρινές εξορμήσεις σου.

Λιμένι

Αξίζει έστω και για μία φορά στη ζωή σου, να κάνεις δώρο στον εαυτό σου ένα ταξίδι στο Λιμένι. Αυτό το παραθαλάσσιο χωριό της Μάνης, βρίσκεται 5 χιλιόμετρα μακριά από την Αρεόπολη και σύμφωνα με την ιστορία, ήταν η πατρίδα της οικογένειας των Μαυρομιχαλαίων. Πρόκειται για έναν επιβλητικό προορισμό, αλλά και ένα ειδυλλιακό μέρος, με γαλαζοπράσινα νερά και σπίτια χτισμένα από πέτρα που φτάνουν μέχρι το κύμα. Ενημερωτικά, το Λιμένι δεν έχει αμμουδιά, οπότε να περιμένεις κυρίως βραχώδεις και «άγριες» παραλίες. Α, και μην ξεχάσεις μία στάση στο Παλάτι του Πετρόμπεη.

Μονεμβασιά

Σε αυτήν τη μυστηριακή και ιστορική πόλη της Πελοποννήσου, θα περάσεις ανεκτίμητες ώρες χαλάρωσης και ηρεμίας. Η φυσική ομορφιά της Μονεμβασιάς, οι μεσαιωνικές πινελιές της και η εκπληκτική κουζίνα της, θα σε μαγέψουν από την πρώτη στιγμή. Χειμώνα και καλοκαίρι – ειδικά καλοκαίρι, το «Γιβραλτάρ της Ανατολής», μοιάζει σαν παραμύθι. Η Μονεμβασιά, είναι σαν να τυλίγεται από ένα πέπλο απόκοσμης γοητείας, που νικά τον χρόνο και παραμένει αναλλοίωτη. Το σπίτι του Γιάννη Ρίτσου, το κεντρικό καλντερίμι της Μονεμβασιάς, τα γραφικά στενά και η θέα από την Άνω Πόλη, θα είναι μερικά από τα highlight του ταξιδιού σου.

Ελαφόνησος

Εάν το μόνο που θέλεις να κάνεις στις διακοπές σου, είναι να περνάς ατελείωτες ώρες στη θάλασσα και μετά να πηγαίνεις τη βολτούλα σου για να φας και να πιείς, τότε η Ελαφόνησος είναι για σένα. Προσωπικά, δεν νομίζω πως έχω αντικρίσει ξανά πιο ωραία παραλία στη ζωή μου, από εκείνη του Σίμου. Ατελείωτη κατάλευκη αμμουδιά, νερά καταγάλανα αυτό το cool vibe της, είναι κάτι που δεν θα φύγει πότε από το μυαλό μου. Μαζί με τον Σίμο, η παραλία του Σαρακήνικου είναι επίσης μία από τις ομορφότερες. Όσο για τις επιλογές που έχεις για φαγητό και ποτό, στον παραλιακό δρόμο της Ελαφονήσου, όλα τα μαγαζιά, απλώνονται μπροστά σου.

Καρδαμύλη

Ένα long weekend στην Καρδαμύλη, σε έναν τόπο που συνδυάζει θάλασσα και βουνό, είναι όσα χρειάζεσαι για να ξεφύγεις για λίγο από την καθημερινότητα. Η Καρδαμύλη, που απέχει περίπου 38 χιλιόμετρα από την Καλαμάτα, έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, και είναι ένα μέρος που διατηρεί αναλλοίωτο το παραδοσιακό στοιχείο της. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι κερδίζει όλο και περισσότερους φανατικούς επισκέπτες, οικογένειες και μη, αφού εκτός από τις μαγικές παραλίες (Φονέας, Δελφίνια, παραλία Καλαμιτσίου), το φαγητό – όπως σε κάθε περιοχή της Πελοποννήσου, είναι απίστευτο.