COOL GREECE

Οι 3 λόγοι που κάνουν τα Κουφονήσια τον αγαπημένο προορισμό των Millennials


Άννα Καντζηλιέρη

26 Ιουλίου 2024

Οι 3 λόγοι που κάνουν τα Κουφονήσια τον αγαπημένο προορισμό των Millennials
Shutterstock
Αν έχεις επισκεφτεί έστω μία φορά τις Μαλδίβες της Ελλάδας, γνωρίζεις πολύ καλά για τι μιλάμε

Τα Κουφονήσια ανήκουν στο σύμπλεγμα των Μικρών Κυκλάδων και αποτελούνται από το Άνω Κουφονήσι - που κατοικείται όλο τον χρόνο - και το Κάτω Κουφονήσι - που κατοικείται μόνο τη θερινή περίοδο από τους campers. Αν ο δρόμος σου σε βγάλει προς τα εκεί - κι αν δεν σε βγάλει να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου - μπορείς να κάνεις μια ημερήσια εκδρομή στο Κάτω Κουφονήσι και να απολαύσεις τις αγνές - μη οργανωμένες - παραλίες με τα καταπράσινα νερά.

Αυτό το μικρό νησί των Κυκλάδων σε μαγεύει από την πρώτη στιγμή που το αντικρίζεις, ενώ βρίσκεσαι στο καράβι. Το γραφικό λιμανάκι με τα νερά πισίνας, τα άσπρα σπιτάκια με τα μπλε παντζούρια, τα μικρά βαρκάκια που είναι αγκυροβολημένα μέσα στη θάλασσα δημιουργούν ένα έργο τέχνης, που, όμως δεν είναι καλύτερο από την πραγματικότητα. Η απόλυτη απλότητα της τοποθεσίας συναντά τα μοντέρνα στοιχεία της νέας εποχής, δημιουργώντας έναν προορισμό ιδανικό για όσους θέλουν να ζήσουν μέσα στο μπλε, κάνοντας μια ουσιαστική ανάπαυλα από την καθημερινότητα.

Αυτός είναι ο κύριος λόγος που τα Κουφονήσια έχουν αναδειχθεί σε αγαπημένο προορισμό των Millennials, καθώς μεγάλη μερίδα αυτών τον επισκέπτεται κάθε χρόνο χωρίς δεύτερη σκέψη. Μπορεί να μην βρίσκονται δίπλα στην Αθήνα και να απαιτούνται αρκετές ώρες για να αντικρίσεις το λιμανάκι τους και να εισπνεύσεις τον καθαρό αέρα (περίπου 5 με 6 ώρες αναλόγως το πλοίο που θα επιλέξεις), όμως είναι σχεδόν σίγουρο πως θα σε μαγέψουν από την πρώτη ματιά.

Οι λόγοι που οι Millennials λατρεύουν τα Κουφονήσια

#1 Δεν χρειάζεσαι αυτοκίνητο

Μπορεί να χρειάστηκε να διαβάσεις δύο φορές την παραπάνω πρόταση για να την εμπεδώσεις, όμως είναι αλήθεια. Στα Κουφονήσια δεν χρειάζεται να πάρεις μαζί σου αυτοκίνητο. Μέσα στη Χώρα του νησιού μετακινείσαι με τα πόδια - ναι, είναι τόσο κοντά - και στις παραλίες που είναι πιο μακριά, πηγαίνεις με το βαρκάκι. Υπάρχουν συνέχεια δρομολόγια, από πολύ νωρίς μέχρι πολύ αργά το βράδυ. Συνεπώς, έχεις την πολυτέλεια να απολαύσεις κάθε λεπτό της ζωής σου μακριά από το αυτοκίνητό σου.

#2 Το φαγητό είναι παντού εξαιρετικό

Μπορεί αυτό να είναι υποκειμενικό, αλλά όσες φορές κι αν έχω πάει, κανένας από την παρέα μου δεν έφυγε παραπονεμένος. Είτε επιλέξεις εστιατόριο είτε επιλέξεις ταβερνάκι είτε επιλέξεις το σουβλατζίδικο του νησιού, να είσαι σίγουρος πως θα φας καλά. Μπορεί το νησί να είναι μικρό, όμως διαθέτει δεκάδες ποιοτικές επιλογές για όλα τα γούστα.

#3 Είναι νησί για όλους

Τα Κουφονήσια είναι ένας προορισμός διακοπών για όλους. Ζευγάρια, παρέες - μικρές και μεγάλες - οικογένειες, Έλληνες και τουρίστες το επιλέγουν ξανά και ξανά για να περάσουν ένα μέρος του καλοκαιριού τους. Απευθύνεται σε όλα τα ηλικιακά κοινά, οι περισσότερες παραλίες έχουν ρηχά νερά ιδανικά για παιδιά, ενώ κατά την περιπλάνησή σου θα βρεις διάφορους μικρούς κολπίσκους - εύκολα προσβάσιμους - για να απλώσεις την πετσέτα σου και να απολαύσεις όλες τις αποχρώσεις του μπλε. Αν, πάλι, ενδιαφέρεσαι για τη νυχτερινή ζωή, να είσαι σίγουρος που δεν θα απογοητευτείς από τις επιλογές που έχεις στη διάθεσή σου. Από ένα χαλαρό ποτό, ένα δροσιστικό κοκτέιλ ή ξενύχτι μέχρι πρωίας, μπορείς να φτιάξεις το πρόγραμμά σου βάση διάθεσης και αντοχών.