COOL GREECE

Ένας πολύ καλός λόγος για να επισκεφθείς την Κρήτη, είναι αυτή η παραλία που μοιάζει σαν πισίνα


Δήμητρα Πραντάλου

10 Αυγούστου 2024

Ένας πολύ καλός λόγος για να επισκεφθείς την Κρήτη, είναι αυτή η παραλία που μοιάζει σαν πισίνα
Shutterstock
Έχεις πολλούς λόγους να αγαπήσεις το νησί, κι αυτή η παραλία είναι ένας εξ αυτών

Φημισμένη για το καλό της φαγητό, τη φιλοξενία, τα απομακρυσμένα χωριά, τα γλέντια και την παράδοσή της, η Κρήτη αναμφίβολα κερδίζει εύκολα τους επισκέπτες της και τους κάνει να επιστρέφουν ξανά και ξανά. Αν πρέπει να της προσάψει κάποιος ένα αρνητικό, αυτό θα είναι μόνο οι μεγάλες αποστάσεις της. Αν είσαι στο παλιό Ρέθυμνο, δηλαδή, θέλεις μία ώρα οδικώς για να πας στα Χανιά. Παρ΄όλα αυτά, είναι ένα νησί που έχει να σου δώσει πράγματα, αν αποφασίσεις να περάσεις τις διακοπές σου εκεί.

Και μέσα σε αυτά που έχει να σου δώσει, είναι και οι παραλίες. Η Κρήτη δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα νερά των Κυκλάδων (αναφέρομαι στις Κυκλάδες μιας και είναι φημισμένες για τις καλοκαιρινές διακοπές), αφού έχει το Ελαφονήσι, την Πρέβελη και το Πειρατικό Φιόρδ. Και όταν λέμε Πειρατικό Φιόρδ, δεν εννοούμε κάποιο μέρος της Νορβηγίας, αλλά την παραλία Καλυψώ, που βρίσκεται στο νότιο κομμάτι του νησιού. Είναι εξαιρετικά δημοφιλής για εξαιρετικά λογικούς λόγους.

Το μέρος είναι απίστευτο, οργανωμένο και σίγουρα διαφορετικό από όπου έχεις πάει. Αν, δε, είσαι άνθρωπος που απολαμβάνει τις βουτιές, τότε εκεί θα κάνεις πολλές.

Η παραλία Καλυψώ, που βρίσκεται ανάμεσα στον Πλακιά και την Πρέβελη, είναι μικροσκοπική και περικυκλωμένη από βράχους. Τα νερά της μοιάζουν σα να κολυμπάς σε πισίνα, μόνο που είναι ακόμα πιο καθαρά και κρυστάλλινα.

Jenny.Gr
Shutterstock

Φυσικά, όπως πολλά μέρη στην Κρήτη, έτσι και η παραλία Καλυψώ κουβαλά τη δική της ιστορία. Μια ιστορία που λέει πως κατά τη Βυζαντινή περίοδο οι πειρατές έβρισκαν καταφύγιο εκεί. Ενώ, σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Οδυσσέας ήταν τόσο μαγεμένος με την ομορφιά του τόπου αλλά και της βασίλισσας Καλυψούς, που έμεινε για επτά χρόνια, πριν τελικά επιστρέψει στην Ιθάκη.

Αν βρεθείς στην Κρήτη κάποια στιγμή, τότε υπόσχομαι πως θα περάσεις υπέροχα στην παραλία Καλυψώ. Και εξαιτίας του ξενοδοχείου που βρίσκεται εκεί, θα έχεις ομπρέλα, ξαπλώστρα και ό,τι άλλο θες.