COOL GREECE

Last minute vacay: Πού να πας το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου, χωρίς να μπεις σε πλοίο


Άννα Καντζηλιέρη

25 Αυγούστου 2024

Last minute vacay: Πού να πας το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου, χωρίς να μπεις σε πλοίο
Unsplash
3 προορισμοί που βρίσκονται κοντά στην Αθήνα και είναι η τέλεια λύση για τις τελευταίες ημέρες του καλοκαιριού

Η πρωτεύουσα έχει αρχίσει να επιστρέφει στους κανονικούς ρυθμούς της, αφού οι περισσότεροι αδειούχοι έχουν γυρίσει στη βάση τους και στις υποχρεώσεις τους. Και μπορεί στο ημερολόγιο να γράφει ακόμα Αύγουστος και εσύ να αρνείσαι να αποδεχτείς ότι το καλοκαίρι τελειώνει, ωστόσο όλα έχουν αρχίσει να μπαίνουν πάλι σε μια σειρά.

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού είναι προ των πυλών και η ιδέα να μην το περάσεις στη ζεστή πόλη είναι ιδιαίτερα ελκυστική. Την ίδια άποψη έχουμε και εμείς και ήδη στο μυαλό μας περιτριγυρίζουν προορισμοί που βρίσκονται κοντά στην Αθήνα, δεν χρειάζεται να πάρεις πλοίο - συνεπώς είναι πιο οικονομικοί - και αποτελούν την τέλεια λύση για μια express απόδραση πριν από την επίσημη έναρξη του φθινοπώρου.

Φτιάξε μια μικρή βαλίτσα, γέμισε το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου σου και σε μερικές ώρες θα κάνεις βουτιές και θα πίνεις δροσερά κοκτέιλ, αποχαιρετώντας το καλοκαίρι του 2024, όπως του αξίζει. Πλακόστρωτα δρομάκια, απέραντες αμμουδιές, κρυστάλλινα νερά και γευστικό φαγητό είναι όλα όσα σε (μας) περιμένουν.

3 υπέροχοι προορισμοί για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου

  • Ναύπλιο

Θα χρειαστείς περίπου 2 ώρες από την Αθήνα για να φτάσεις στο πανέμορφο, γραφικό και γεμάτο ιστορία Ναύπλιο. Πέρα από τα αξιοθέατα - που αν προλάβεις μην παραλείψεις να επισκεφτείς - υπάρχουν αρκετές όμορφες παραλίες - είτε πολυσύχναστες είτε απόμερες - που μπορείς να χαλαρώσεις και να απολαύσεις το μπάνιο σου. Η παραλία Αρβανιτιά και η παραλία Καραθώνα είναι οι δικές μας αγαπημένες. Η απογευματινή βόλτα στο λιμάνι με παγωτό στο χέρι και θέα το ηλιοβασίλεμα είναι απαραίτητη για να κλείσεις ρομαντικά την ημέρα σου.

  • Λιμένι

Το Λιμένι απέχει 3,5 ώρες από την Αθήνα, ωστόσο η θέα που θα αντικρίσεις μόλις κατεβείς από το αμάξι θα σε αποζημιώσει. Αυτός ο γραφικός και παραμυθένιος οικισμός της Λακωνικής Μάνης είναι το μέρος που θα χάσεις την αίσθηση του χρόνου. Τα καταπράσινα νερά, που θυμίζουν εξωτικό προορισμό, σε συνδυασμό με τα πετρόχτιστα σπιτάκια, τις βουκαμβίλιες και το απέραντο γαλάζιο θυμίζουν πίνακα ζωγραφικής. Αυτός ο μικρός οικισμός τα συνδυάζει όλα και σίγουρα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας για τις μίνι αποδράσεις.

  • Πόρτο Χέλι

Μετά από 2,5 ώρες οδήγησης από την πρωτεύουσα θα βρεθείς στο Πόρτο Χέλι. Το καταπράσινο τοπίο σε συνδυασμό με τα καταγάλανα νερά είναι ό,τι χρειαζόμαστε για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου. Αναμφίβολα, αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Αργολίδας κι όχι άδικα, αφού απευθύνεται σε όλους. Μπορεί να φημίζεται για τις πολυτελείς διακοπές, όμως μια απλή αναζήτηση ξενοδοχείων στο διαδίκτυο θα σε πείσει πως μπορείς να βρεις δωμάτιο και με χαμηλό budget. Μικροί κόλποι - οργανωμένοι και μη - είναι απλώς υπέροχοι για ατέλειωτο κολύμπι. Μετά το μεσημεριανό μπάνιο στις καταγάλανες παραλίες, η βόλτα για φαγητό και ποτό στον πεζόδρομο είναι μονόδρομος.