COOL GREECE

Εκδρομή κοντά στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο: 3 χωριά για τις πρώτες φθινοπωρινές αποδράσεις


Άννα Καντζηλιέρη

30 Αυγούστου 2024

Εκδρομή κοντά στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο: 3 χωριά για τις πρώτες φθινοπωρινές αποδράσεις
Shutterstock
Μια μικρή βαλίτσα, το βιβλίο σου κι έφυγες

Την Κυριακή ξεκινά επίσημα το φθινόπωρο. Ο Σεπτέμβρης έρχεται να μας θυμίσει πως το καλοκαίρι έφτασε στο τέλος του και μαζί αυτό και οι διακοπές μας. Συνεπώς, ήρθε η ώρα να μπούμε ξανά σε πρόγραμμα και να βρούμε τους ρυθμούς μας. Και μπορεί το πρώτο διάστημα να είναι δύσκολο, αφού μετά την απόλυτη αδράνεια, ερχόμαστε αντιμέτωποι με δεκάδες υποχρεώσεις, όμως μερικές ημέρες αρκούν για να μπουν όλα σε σειρά.

Πριν σε καταβάλει το άγχος για όσα βρίσκονται στην to do λίστα σου και δεν συνοδεύονται από ένα «τικ», να σου θυμίσουμε πως τα Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου είναι ιδανικά για τις πρώτες φθινοπωρινές αποδράσεις. Είτε λατρεύεις τη θάλασσα είτε επιθυμείς να επισκεφτείς έναν ορεινό προορισμό, σε αυτό το άρθρο θα βρεις τρία χωριά που είναι ιδανικά γι’ αυτή την περίοδο του χρόνου.

Εκεί, το μυαλό καθαρίζει, τα μάτια γεμίζουν παραδεισένιες εικόνες και το σώμα χαλαρώνει. Εκεί, είναι όλα πιο όμορφα.

3 χωριά κοντά στην Αθήνα για απόδραση το Σαββατοκύριακο

#1 Δημητσάνα

Jenny.Gr
Shutterstock

Διασχίζοντας μια διαδρομή μέσα στο πράσινο, η οποία διαρκεί περίπου 2,5 ώρες, θα φτάσεις σε ένα από τα πιο δημοφιλή χωριά της Αρκαδίας, τη Δημητσάνα. Αν αυτό που αναζητάς είναι μια σύντομη ανάπαυλα από την κανονικότητα, αυτό το μέρος θα το ερωτευτείς. Τα παραδοσιακά στοιχεία, που μας ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή, σε συνδυασμό με τον αριστοκρατικό αέρα που αποπνέει και το απέραντο πράσινο που «πλημμυρίζει» τις πλαγιές, δημιουργούν ένα ονειρεμένο τοπίο.

Jenny.Gr
Shutterstock

Είναι χτισμένη πάνω στο φαράγγι του Λούσιου, συνεπώς μια βόλτα στο ποτάμι κρίνεται απαραίτητη. Για όσους επιθυμούν να δουν το χωριό από μια άλλη οπτική, το ράφτινγκ είναι πάντα μια καλή ιδέα. Ο καθαρός αέρας, η ησυχία και η επαφή με τη φύση θα σε γεμίσουν ενέργεια και αλησμόνητες εικόνες για την εβδομάδα που έρχεται.

#2 Καρδαμύλη

Jenny.Gr
Shutterstock

Η Καρδαμύλη βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Πελοποννήσου, κάτω από τον Ταΰγετο, και χρειάζεσαι λίγο παραπάνω από 3 ώρες για να φτάσεις εκεί, ξεκινώντας από την Αθήνα. Όσο κι αν σκέφτεσαι την απόσταση, στο τέλος του Σαββατοκύριακου θα ευγνωμονείς τον εαυτό σου που σε έφερε σε αυτό το μέρος.

Πρόκειται για ένα παραθαλάσσιο χωριό που αποτελείται από πετρόχτιστα σπιτάκια, μικρά δρομάκια και χρυσαφένια αμμουδιά με τιρκουάζ νερά. Όπου κι αν σταθείς, η θέα - είτε στο βουνό είτε στον μεσσηνιακό κόλπο - είναι μοναδική. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι αποτελεί ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης.

Jenny.Gr
Shutterstock

Το γραφικό τοπίο μαζί με τις σύγχρονες πινελιές που έχουν προσθέσει οι ντόπιοι συνδυάζει το τότε με το τώρα. Αν επισκεφτείς την Καρδαμύλη μία φορά και αντικρίσεις με τα μάτια σου την ομορφιά της, είναι δεδομένο πως ο δρόμος θα σε οδηγήσει ξανά εκεί.

#3 Παύλιανη

Jenny.Gr
Shutterstock

Αρκούν 2 ώρες και 50 λεπτά για να φτάσεις σε αυτόν τον επίγειο παράδεισο. Σε αυτό το χωριό της Φθιώτιδας η απαράμιλλη ομορφιά της φύσης σε κατακλύζει από το πρώτο λεπτό. Τα πανύψηλα δέντρα, τα τρεχούμενα νερά, η οσμή των λουλουδιών και οι καταπράσινες πλαγιές που ξεδιπλώνονται μπροστά σου δημιουργούν ένα μαγευτικό τοπίο σαν ζωγραφιά.

Jenny.Gr
Shutterstock

Η Παύλιανη προσφέρει διακοπές για κάθε γούστο. Είτε επιθυμείς να ξεκουραστείς χαζεύοντας την εντυπωσιακή θέα είτε προτιμάς να εξερευνήσεις την ίδια και τις γύρω περιοχές είτε σκοπεύεις να δοκιμάσεις τις δραστηριότητες στη φύση, είναι σίγουρο πως θα περάσεις καλά. Φεύγοντας από εκεί, θα μετράς αντίστροφα για τη στιγμή που θα επιστρέψεις.