COOL GREECE

Μονοήμερη εκδρομή κοντά στην Αθήνα: 5 πανέμορφοι προορισμοί να εξερευνήσεις


Άννα Καντζηλιέρη

22 Αυγούστου 2024

Μονοήμερη εκδρομή κοντά στην Αθήνα: 5 πανέμορφοι προορισμοί να εξερευνήσεις
Shutterstock
Απέχουν μια ανάσα από την πρωτεύουσα και αποτελούν ιδανική επιλογή για το Σαββατοκύριακο

Η Ελλάδα δεν είναι μόνο οι μεγαλουπόλεις και τα νησιά της. Σε κάθε στροφή υπάρχει ένας οικισμός ή μία κωμόπολη, στα οποία ο χρόνος σταματά να «τρέχει» με ιλιγγιώδη ταχύτητα, δίνοντάς σου το δικαίωμα να παρατηρήσεις την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, να χαζέψεις την απαράμιλλη ομορφιά τους και να γίνεις ένα με τη φύση.

Αν ζεις και εσύ στην Αθήνα και καθημερινά χάνεσαι μέσα στις υποχρεώσεις και το τρέξιμο, μια μονοήμερη απόδραση μακριά από τον θόρυβο της πρωτεύουσας, θα σε βοηθήσει να συναντηθείς ξανά με τον εαυτό σου και να ξαποστάσεις. Ορεινοί ή παραθαλάσσιοι προορισμοί παρέχουν την ευκαιρία για ανάπαυλα, ανασύνταξη και επιστροφή στην πιο ανέμελη φάση της ζωής σου. Άλλωστε, δίπλα στη φύση όλοι γινόμαστε ξανά παιδιά.

5 προτάσεις για μονοήμερη εκδρομή από την Αθήνα

1.Λίμνη Δόξα

Jenny.Gr
Shutterstock

Απέχει περίπου δύο ώρες από την Αθήνα και αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για να ζήσεις για μερικές ώρες μέσα στη φύση, χαζεύοντας την ατέλειωτη ομορφιά της. Τα καταπράσινα βουνά σε συνδυασμό με την ειδυλλιακή γαλάζια λίμνη συνθέτουν ένα γαλήνιο τοπίο που πρέπει να εξερευνήσεις. Αν το περπάτημα δίπλα στη λίμνη δεν σε γεμίζει, τότε πώς θα σου φαινόταν η ιδέα να κάνεις ποδήλατο μέσα σε αυτή, πηγαίνοντας από τη μια πλευρά της στην άλλη; Για τους πιο τολμηρούς, το κολύμπι στη λίμνη, έχοντας αυτή την επιβλητική θέα, πρόκειται να είναι μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

2.Δελφοί

Jenny.Gr
Shutterstock

Πέρα από την ιστορία τους, που είναι γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο και το γεγονός ότι αποτελούν μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, οι Δελφοί έχουν αμέτρητα πράγματα να προσφέρουν στους επισκέπτες. Αυτός ο ορεινός οικισμός είναι το ησυχαστήριο που αναζητάς για ένα διάλειμμα από την ένταση και τη βαβούρα της Αθήνας. Η ατέλειωτη θέα στις βουνοκορφές, τα γραφικά δρομάκια του χωριού, η πετρόχτιστη πλατεία και τα παραδοσιακά καφέ μοιάζουν να έχουν μείνει ανέγγιχτα από τον χρόνο.

3.Στενή Ευβοίας

Jenny.Gr
Shutterstock

Η Στενή Ευβοίας είναι ένας προορισμός για όλο τον χρόνο. Οι καταπράσινες πλαγιές, τα τρεχούμενα νερά και οι ήχοι της φύσης σε παρασύρουν από την πρώτη στιγμή που θα πατήσεις το πόδι σου εκεί. Βρίσκεται στην καρδιά της Εύβοιας και είναι η καλύτερη επιλογή για οικογενειακές αποδράσεις, αφού συνεχώς λαμβάνουν χώρα διάφορες δραστηριότητες, στις οποίες μπορείτε να συμμετέχετε όλοι μαζί. Οι παραδοσιακές γεύσεις και η αυθεντική μυρωδιά του ελληνικού καφέ σε ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο, δημιουργώντας ένα αίσθημα χαράς και νοσταλγίας.

4.Τολό

Jenny.Gr
Shutterstock

Αν δεν μπορείς να σκεφτείς εκδρομή μακριά από τη θάλασσα, τότε το Τολό είναι η λύση που αναζητάς. Μετά από δύο ώρες οδήγησης από την αφετηρία, την Αθήνα, θα βρεθείς σε έναν παραθαλάσσιο οικισμό, ιδανικό για ξεκούραση, χαλάρωση και κολύμπι. Η απέραντη αμμουδιά, τα καθαρά και ρηχά νερά καθιστούν το Τολό έναν προορισμό για όλους. Σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα, θα βρεις ταβερνάκια με νόστιμο φαγητό για όλα τα γούστα. Τι άλλο θέλεις για να είναι υπέροχη η ημέρα σου;

5.Ερμιόνη

Jenny.Gr
Shutterstock

Ακόμα ένας παραθαλάσσιος οικισμός βρίσκεται σε αυτή τη λίστα. Η Ερμιόνη ανήκει στον Νομό Αργολίδας, συνεπώς απέχει περίπου 2,5 ώρες από την Αθήνα. Το γραφικό λιμανάκι, οι φημισμένες ψαροταβέρνες, τα σπιτάκια με τα κεραμίδια και οι καταγάλανες παραλίες την κάνουν να ξεχωρίζει. Σε αυτό το μέρος, όλοι κινούνται με αργούς ρυθμούς και εσύ έχεις την ευκαιρία να αποστασιοποιηθείς από την πραγματικότητά σου για λίγο και να χαλαρώσεις υπό τους ήχους των κυμάτων.