UPDATE

Colourful Adventures: 7 προορισμοί στην Ευρώπη που μοιάζουν με καμβά ζωγραφικής


JTeam

14 Ιουλίου 2024

Colourful Adventures: 7 προορισμοί στην Ευρώπη που μοιάζουν με καμβά ζωγραφικής
Unsplash
Αυτοί οι προορισμοί στην Ευρώπη, θα προσθέσουν μια πινελιά χρώματος στο ταξίδι σου

Ένα ταξίδι στα πιο πολύχρωμα μέρη της Ευρώπης σημαίνει ένα ζωντανό μωσαϊκό πολιτισμών, ιστορίας και φυσικής ομορφιάς. Από τα παραμυθένια σπίτια της Κολμάρ με τις παστέλ προσόψεις τους που μοιάζουν να «ψιθυρίζουν» παραμύθια από τα παλιά, μέχρι το Μπουράνο, όπου κάθε απόχρωση ξεχωρίζει στο γαλάζιο του ουρανού, κάθε προορισμός προσφέρει τη δική του μοναδική παλέτα.

Εάν θέλεις να περιπλανηθείς σε δρόμους με ζωηρά χρωματιστά σπίτια, σε μέρη με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, ακαταμάχητη κουζίνα και σκηνικό σαν καρτ ποστάλ, οι παρακάτω πολύχρωμες πόλεις και κωμοπόλεις στην Ευρώπη πρέπει να μπουν στην bucket list σου.

Κολμάρ, Γαλλία

Jenny.Gr
Unsplash/Patrick Robert Doyle

Στην «καρδιά» της Αλσατίας, το Κολμάρ είναι μια πόλη, βγαλμένη από παραμύθι. Στα πλακόστρωτα δρομάκια αυτής της πόλης, τα πολύχρωμα σπίτια που κοσμούνται με ζωντανά λουλούδια, απλώς μαγεύουν κάθε επισκέπτη. Πέρα από τη γοητευτική αρχιτεκτονική του, το Κολμάρ φημίζεται για τις γαστρονομικές απολαύσεις που προσφέρει, αλλά και τα εκλεκτά κρασιά του. Η πολυσύχναστη αγορά του, όπου ντόπιοι και τουρίστες συγκεντρώνονται για να δοκιμάσουν τα πιο φρέσκα προϊόντα και τις τοπικές σπεσιαλιτέ, είναι κάτι που επίσης ξεχωρίζει.

Μπουράνο, Ιταλία

Jenny.Gr
Unsplash/Fabio Mangione

Το Μπουράνο, είναι ένα μαγευτικό νησί στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας και ένα μέρος που θυμίζει καμβά ζωγραφικής. Γνωστό για τη δαντελοποιία και τα όμορφα ζωγραφισμένα σπίτια του, αυτό το μέρος μοιάζει σαν να βγήκε από παραμύθι. Στο Μπουράνο, οι αποχρώσεις είναι τόσο ζωντανές όσο και ο ουρανός κατά τη διάρκεια της δύσης του ηλίου.

Πάργα, Ελλάδα

Jenny.Gr
Unsplash/Miltiadis Fragkidis

Φωλιασμένη στη βορειοδυτική ακτή της Ελλάδας, η Πάργα είναι μια γραφική πόλη που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από καρτ ποστάλ. Με τα πολύχρωμα σπίτια της να κατηφορίζουν από την πλαγιά του λόφου προς τον καταγάλανο κόλπο, αυτός ο γοητευτικός προορισμός δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την ιταλική Ριβιέρα. Οι εκπληκτικές παραλίες, τα κρυστάλλινα νερά και το καταπράσινο περιβάλλον της Πάργας, σε προσκαλούν για ιδιαίτερες απολαύσεις.

Γκάμλα Σταν, Σουηδία

Jenny.Gr
Unsplash/Mikael Stenberg

Το Γκάμλα Σταν, είναι η πανέμορφη Παλιά Πόλη της Στοκχόλμης. Και αυτό, είναι ένα μέρος που προσφέρει ένα πολύχρωμο ταξίδι πίσω στο χρόνο, με τα μεσαιωνικά σοκάκια, τα γραφικά καταστήματα και τα αρχαία κτήριά του. Εκτός από την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, Γκάμλα Σταν είναι η ιδανική αφετηρία για μερικές από τις καλύτερες εκδρομές με σκάφος στη Στοκχόλμη. Είναι ένα ξεχωριστό μέρος στην Ευρώπη, από κάθε άποψη.

Νίχαβν, Δανία

Jenny.Gr
Unsplash/C1 Superstar

Το Νίχαβν είναι πιο εντυπωσιακή και πολύχρωμη γειτονιά στη Κοπεγχάγη. Είναι τόσο γοητευτική, δεν πρέπει με τίποτα να τη χάσεις. Τα πολύχρωμα αρχοντικά του 17ου αιώνα που πλαισιώνουν το κανάλι, τα ιστορικά ξύλινα πλοία, τα πολυσύχναστα καφέ και εστιατόρια που σερβίρουν τα πάντα, συνθέτουν ένα σκηνικό σαν καρτ ποστάλ. το Αυτή η εμβληματική περιοχή ήταν κάποτε ένα πολυσύχναστο εμπορικό λιμάνι όπου έδεναν πλοία από όλο τον κόσμο.

Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ, Γερμανία

Jenny.Gr
Unsplash/Roman Kraft

Στη Βαυαρία, το Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ (Rothenburg ob der Tauber) είναι μια γραφική πόλη που επιβάλλεται να εντάξεις στην bucket list σου. Με την καλοδιατηρημένη μεσαιωνική αρχιτεκτονική της, τα δαιδαλώδη πλακόστρωτα δρομάκια και τη ζωντανή πλατεία της αγοράς, αυτό το μαγευτικό μέρος, σε ταξιδεύει στον χρόνο.

Βιγιαχογιόσα (Villajoyosa), Ισπανία

Jenny.Gr
Unsplash/Håkon Grimstad

Η Βιγιαχογιόσα (Villajoyosa) ή La Vila Joiosa, όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, είναι ένα κρυμμένο στολίδι στην ηλιόλουστη Costa Blanca της Ισπανίας. Είναι μια γραφική παραθαλάσσια πόλη στην Ευρώπη, όπου τα ζωντανά, χρωματιστά σπίτια καθρεφτίζουν την αστραφτερή Μεσόγειο Θάλασσα. Η συγκεκριμένη πόλη, δεν είναι απλώς όμορφη και χρωματιστή, αλλά και γεμάτη ιστορία.