COOL GREECE TRAVELLERS

Μέχρι που μπορείτε να φτάσετε για μια κούπα καφέ;


14 Νοεμβρίου 2012

coffee4.jpg
Οι 10 καλύτερες πόλεις του κόσμου για να πιείτε τον καφέ σας.

Οι Έλληνες με τον καφέ έχουμε ως γνωστόν μια ιδιαίτερη σχέση και δεν είναι τυχαίο που με κρίση και χωρίς, οι καφετέριες συνεχίζουν να είναι γεμάτες. Για αυτό καλό είναι να γνωρίζουμε, εάν ο δρόμος μας βγάλει από την Ελλάδα, που αλλού ανά τον κόσμο λατρεύουν με το ίδιο πάθος τον καφέ, που μπορούμε να πιούμε τις καλύτερες ποικιλίες του αλλά και που να απολαύσουμε την ανάλογη ατμόσφαιρα, ώστε να μετατραπεί σε εμπειρία και όχι σε μια απλή επίσκεψη. Να ποιες πόλεις προτείνει η εφημερίδα “USA Today” στο site της:

Βιέννη: Είναι η πόλη που μπορεί να καυχηθεί πως έχει εγκριθεί το 2011 από τον οργανισμό της UNESCO για την κουλτούρα της γύρω από τον καφέ. Με τα cafes της ντυμένα με δραματική διακόσμηση, μάρμαρα και επιβλητικές καρέκλες και με 20 ποικιλίες καφέ να διαλέξετε, ο καφές είναι κάτι παραπάνω από επιστήμη για αυτή την γραφική πόλη. Δοκιμάστε : Το Cafe Central και Cafe Landtmann.

Σηάτλ: Έχει μπει στη λίστα με τις πόλεις της Αμερικής όπου πίνουν τον περισσότερο καφέ, αρά σίγουρα θα πρέπει να έχει κάτι το ξεχωριστό. Μια πόλη γεμάτη με ανεξάρτητα cafes που προσφέρει πολλές επιλογές στον ταξιδιώτη. Δοκιμάστε: Το Zoka και το Caffe Vita.

Αβάνα, Κούβα: Η χώρα όλη μυρίζει καφέ. Βασικό συστατικό για να ξεκινήσει η μέρα είναι μια μικρή κούπα Cafe Cubano- εσπρέσο ανακατεμένο με ζάχαρη - ή Coradito εσπρέσο με χτυπημένο γάλα αλλά και το απαραίτητο συνοδευτικό μετά το γεύμα, για ένα γρήγορο διάλλειμα ή μια συνάντηση με φίλους. Δοκιμάστε: το Cafe El Escorial και το Cafe de las Infusiones.

Μελβούρνη, Αυστραλία: Αποτελεί την πρωτεύουσα του καφέ που οδεύει να κατακτήσει και τον παγκόσμιο τίτλο. Μπορεί να πέφτει ολίγον μακριά απλά για να γευτείτε ένα καφέ, όμως εάν βρεθείτε εκεί φαίνεται πως αξίζει τον κόπο. Τόσο οι ποιότητες του καφέ όσο και ο τρόπος που τον φτιάχνουν την έχουν ξεχωρίσει. Δοκιμάστε : Το Seven Seeds και το Proud Mary.

Λισσαβώνα, Πορτογαλία: Εδώ θα βρείτε την ποιητική πλευρά του καφέ. Ιστορικά cafes και καλής ποιότητας χαρμάνι. Παραγγείλετε ένα bica και θα πάρετε μια ιδέα. Ένας μαύρος καφές μεγαλύτερος από τον εσπρέσο όπου οι κόκκοι του έχουν σιγοψηθεί με παραδοσιακό τρόπο με αποτέλεσμα να έχουν μια πολύ χαρακτηριστική γεύση. Δοκιμάστε: Το Cafe A Brasileira, το Miradouro de Sao Pedro de Alcantara, και οποιαδήποτε συνοικιακή pasteleria σας τραβήξει την προσοχή.

Πόρτλαντ, Όρεγκον: Δεύτερο στη λίστα Travel + Leisure's που παρουσιάζει τις πόλεις με τον καλύτερο καφέ στην Αμερική. Οι New York Times την αποκαλούν την πόλη με το πιο οικείο περιβάλλον για καφέ. Μικρά μαγαζιά όπου το θέμα «καφές» μπορεί να γίνει βασικό αντικείμενο συζήτησης και ανάλυσης στις παρέες. Δοκιμάστε: Το Coava και το Water Avenue.

Όσλο, Νορβηγία: Τη τελευταία δεκαετία η Σκανδιναβία έχει ανέβει ψηλά γενικότερα στο θέμα φαγητό αλλά και στην επανεφεύρεση του καφέ. Το χαρακτηριστικό χαρμάνι τους είναι πολύ ελαφρύ και χαρίζει μια ιδιαίτερη γεύση που θέλει λίγο χρόνο για να τη συνηθίσει κάποιος. Δοκιμάστε: Το Tim Wendelboe και το Mocca Kaffebar & Brenneri.

Σάο Πάολο, Βραζιλία: Η Βραζιλία όπως ήταν αναμενόμενο παράγει το 40% του παγκόσμιου καφέ και διαθέτει και την καλύτερη συνταγή για την τέλεια κούπα καφέ. Επηρεασμένη από κουλτούρες που αγαπούν τον καφέ όπως τη Γαλλία και την Ιταλία είναι από τις λίγες χώρες που παράγει καφέ και τον τιμά εξίσου. Δοκιμάστε: Το Coffee Lab και το Cafe Floresta.

Βανκούβερ, Καναδάς: Είναι η πόλη όπου προσφέρει εκπαιδευτές χαρμανιού, βραβευμένους baristas και μικρούς παραγωγούς καφέ όλοι έτοιμοι να ικανοποιήσουν τους φανατικούς οπαδούς του καλού καφέ. Κάθε μικρό cafes έχει να προσφέρει κάτι έξτρα στην δοκιμή μιας κούπα καφέ. Δοκιμάστε: Το Forty Ninth Parallel και το Revolver.

Ταϊπέι, Ταιβάν: Μπορεί άλλες πόλεις της Ανατολικής Ασίας να είναι πιο γνωστές για την κουλτούρα τους γύρω από τον καφέ, όμως η Ταϊπέι φέρνει μαζί της μια ολόκληρη εθνική κληρονομιά. Ο φρεσκοκομμένος καφές υψηλής ποιότητας είναι το στάνταρ, ενώ η αργή προετοιμασία του το μυστικό για τον τέλειο καφέ. Δοκιμάστε: Το Fong Da και το Barden Farmstead.