COOL GREECE TRAVELLERS

Thymari Restaurant: Η ελληνική κουζίνα της Astoria


20 Αυγούστου 2013

FireShot-Screen-Capture-201-Thymari-Restaurant-www_thymari_com1.jpg

Ο νεαρός έλληνας σεφ που διαπρέπει.

Το Thymari Restaurant που βρίσκεται στην καρδιά της Astoria, σε μια περιοχή της Νέα Υόρκης που φημίζεται για το ελληνικό της στοιχείο, άνοιξε πριν από περίπου ενάμισι χρόνο και γρήγορα εντυπωσίασε με τις κλασικές ελληνικές του γεύσεις, αλλά και τη μοντέρνα αισθητική στην παρουσίαση των πιάτων. Έτσι, μετατράπηκε σύντομα στο νούμερο ένα σποτ μεσογειακής γεύσης της περιοχής.

Πρόσφατα, κάποιες αλλαγές που έγιναν έφεραν στην κουζίνα τον νεαρό σεφ Γιάννη Τόμπα, από τον Αστακό, ο οποίος εφάρμοσε στις ήδη υπάρχουσες κλασικές γεύσεις τις δικές του ιδέες μαγειρικής τέχνης, μετατρέποντάς τες σε κάτι ακόμη πιο ξεχωριστό.

Στο menu του μαγαζιού ξεχωρίζουν το “madi”- αρνί με τορτελίνια από κιμά και σαφράν, σερβιρισμένο μέσα σε σάλτσα γιαουρτιού – και το “Arahova beef”-αργά μαγειρεμένο σε λεμόνι, σκόρδο και θυμάρι, σερβιρισμένο με πλιγούρι και γραβιέρα.

Το εστιατόριο φημίζεται επίσης για τις πίτες του, όπως την Aegean σε σχήμα βάρκας, που είναι γεμιστή με γιαούρτι, φέτα, σπανάκι, πράσα, άνηθο και φρέσκα κρεμμυδάκια.

[gallery-228399]

Photo Credits: Boromag.com

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.