COOL GREECE TRAVELLERS

Εγκαίνια για το μουσείο της 11ης Σεπτεμβρίου


15 Μαΐου 2014

Το πολυαναμενόμενο μουσείο της 11ης Σεπτεμβρίου θα ανοίξει τις πύλες του στις 16 Μαΐου και στα εγκαίνια θα δώσουν το παρών συγγενείς των θυμάτων όπως επίσης και ο Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama για να τιμήσουν με μία τελετή όλους όσους έχασαν την ζωή τους τόσο άδικα.

Τα προσωπικά αντικείμενα των ανθρώπων που βρίσκονταν μέσα στους πύργους αλλά και απομεινάρια του κτιρίου, είναι τα εκθέματα που προκαλούν την μεγαλύτερη συγκίνηση. Επίσης εκτίθενται η «σκάλα των επιζώντων», από την οποία εκατοντάδες άνθρωποι κατάφεραν να διαφύγουν από τους ουρανοξύστες που καίγονταν. Στο μουσείο βρίσκεται η τελευταία κολώνα που απομακρύνθηκε από το «Σημείο Μηδέν» ενώ είναι καλυμμένη με αφίσες, σημειώματα διασωστών και εργατών για αγνοουμένους. Το μουσείο της 11ης Σεπτεμβρίου φιλοξενεί συνολικά 10.000 αντικείμενα, 1.900 αφηγήσεις και βίντεο διάρκειας 500 ωρών.

Όπως επισημάνει η Daily Mail, η ολοκλήρωση του μουσείου άργησε επειδή υπήρχαν διαφωνίες για το περιεχόμενο του. Η κατασκευή του κόστισε συνολικά 700 εκατομμύρια δολάρια ενώ το κόστος συντήρησης ανά έτος ανέρχεται στα 60 εκατ. δολάρια. Οι πόρτες για το κοινό θα ανοίξουν στις 21 Μαΐου αλλά ήδη υπάρχουν έντονες αντιδράσεις για το εισιτήριο που κοστίζει 24 δολάρια.

Δείτε φωτογραφίες στο koolnews.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.