COOL GREECE TRAVELLERS

Εστιατόρια ξενοδοχείων που βραβεύθηκαν με χρυσό σκούφο για το 2014


28 Ιουνίου 2014

Οι περισσότεροι επιλέγουμε κατάλυμα με βάση τις ανέσεις που προσφέρουν και τις εγκαταστάσεις που διαθέτουν. Για τους λάτρεις των εκλεκτών γεύσεων ένα καλό εστιατόριο αποτελεί ισχυρό κριτήριο στην επιλογή ξενοδοχείου. Το HotelsCombined - η κορυφαία στον κόσμο ιστοσελίδα σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών – παρουσιάζει μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας που στεγάζονται στους χώρους γνωστών ξενοδοχείων και βραβεύτηκαν φέτος με χρυσό σκούφο.

Όσοι επιθυμούν να ζήσουν μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία κατά τη διάρκεια των διακοπών τους τότε δεν έχουν παρά να χρησιμοποιήσουν ένα από τα δεκάδες φίλτρα αναζήτησης που διαθέτει το HotelsCombined εντοπίζοντας αμέσως τα ξενοδοχεία που διαθέτουν εστιατόριο. Ακόμη κι αν βρίσκεστε μακριά από τον υπολογιστή σας, τοHotelsCombined δίνει τη λύση μέσω της ομώνυμης εφαρμογής για tablet και κινητά που εκτός των άλλων βρίσκει ανά πάσα στιγμή τα κοντινότερα σε εσάς ξενοδοχεία στις χαμηλότερες τιμές του διαδικτύου. Κι όλα αυτά ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ.

1. Διόνυσος – Elounda Beach Hotel estiatoria

Το εστιατόριο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» του ξενοδοχείου Elounda Beach, βραβεύτηκε με ΧΡΥΣΟ ΣΚΟΥΦΟ και το 2014 ( 15,5/20) ως ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας και με την υψηλότερη βαθμολογία στην Κρήτη, στο πλαίσιο του θεσμού των γαστρονομικών βραβείων «Χρυσοί Σκούφοι». Ο Executive Chef Στέφανος Κολιμάδης έχει κατακτήσει στη κουζίνα του μία αρμονία όπου το γιν δένεται με το γιαν μέσα από καλές υφές κι ευφάνταστους συνδυασμούς, δημιουργώντας ουσιαστικά μία γευστική βόλτα σε ένα κήπο ζεν! Ο Στέφανος Κολιμάδης παρουσιάζει μια εκλεπτυσμένη εκδοχή της μεσογειακής κουζίνας χρησιμοποιώντας ως μέσο έκφρασης τα τοπικά προϊόντα του νησιού και όλες εκείνες τις γαστρονομικές πινελιές που ορίζουν την υψηλή μαγειρική.

2. Matsuhisa Mykonos – Belvedere estiatoria1

Ο Nobu Matsuhisa επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, στο Matsuhisa Mykonos στο ξενοδοχείο Belvedere (02-05/08) για την κορυφαία διεθνή γιορτή γεύσης. Ο πολυβραβευμένος διεθνής chef Nobuyuki (Nobu) Matsuhisa, πιστός στο ραντεβού του με τους λάτρεις της ιαπωνικής κουζίνας έρχεται και φέτος στην Ελλάδα, για να συστήσει στο γαστρονομικό κοινό της Αθήνας και της Μυκόνου τις νέες japanese - latin twist δημιουργίες του. Η fusion κουζίνα στην πιο αυθεντική της μορφή, κυριαρχεί στο καθιερωμένο Nobu Food Festival. Ο πρωτοπόρος θρύλος, Nobu Matsuhisa μαζί με τους chefs των εστιατορίων Matsuhisa Athens και Matsuhisa Mykonos, κερδίζει τις εντυπώσεις και των πιο απαιτητικών, προσφέροντας μια μοναδική γαστριμαργική εμπειρία σε όσους επιλέξουν να απολαύσουν από κοντά τις πρωτότυπες δημιουργίες του. Παράλληλα, τιμώντας την πολυετή σχέση του με την Ελλάδα, o κορυφαίος chef δημιουργεί ένα special Omakase menu εμπνευσμένο από την τοπική παράδοση, επιλέγοντας ο ίδιος αγνά, ελληνικά, προϊόντα. Το ειδικό menu συνοδεύεται από εκλεκτά κρασιά, υπό την επιμέλεια του Head Sommelier Νικόλα Γιαννόπουλου, ο οποίος όπως κάθε χρόνο, παντρεύει με μοναδικό τρόπο τις εντυπωσιακές δημιουργίες του Nobu με ετικέτες που πρεσβεύουν με επιτυχία, διεθνώς, το Επώνυμο Ελληνικό Κρασί.

3. Tomata estiatoria2

Είναι ένα από τα 25 καλύτερα εστιατόρια της Ευρώπης, σύμφωνα με το αγγλικό Conde Nast Traveller, και ο σεφ της, Χρύσανθος Καραμολέγκος, ένας από τους πέντε πιο δημιουργικούς Έλληνες σεφ, σύμφωνα με τα ελληνικά γαστρονομικά κριτήρια. Στην Tomata, σαν σύγχρονος μάγος, ο Καραμολέγκος καινοτομεί γευστικά, με σεβασμό στην παράδοση και το βλέμμα στο μέλλον. Τα τελευταία χρόνια, στο μενού του συμπεριλαμβάνει και πιάτα τα οποία υμνούν την επιστροφή στις αξίες του υγιεινού φαγητού.

4. Water Restaurant estiatoria

Tο διάσημο πλέον Water Restaurant του Sani Asterias Suites, έχει στο ενεργητικό του δεκάδες βραβεία και Χρυσούς Σκούφους. Υπό την επίβλεψη του βραβευμένου σεφ Γιάννη Παρίκου, τo Water Restaurant αποτελεί ισχυρό δείγμα της γαστρονομικής ανόδου της περιοχής και κατατάσσει το Sani Resort στους πλέον ειδικούς προορισμούς ευζωίας στη Μεσόγειο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο koolnews.gr.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.