COOL GREECE TRAVELLERS

Κύθηρα: Ανακαλύψτε ένα μαγικό προορισμό


21 Ιουλίου 2014

Υπήρξαν πολλοί που αναφώνησαν «ποτέ ξανά» κι αυτό γιατί το νησί δεν έχει καθόλου συγκοινωνία, γιατί δυσκολεύτηκαν με τις αποστάσεις, γιατί περίμεναν ένα μέρος με πιο τυπικές τουριστικές δομές.

Υπήρξαν όμως περισσότεροι που εκεί χαλάρωσαν πραγματικά, βρήκαν ένα μέρος για εναλλακτικές διαδρομές, για ησυχία μα και δράση. Μην ξεχνάμε πως είναι το νησί του Έρωτα, μιας κι εκεί γεννήθηκε η θεά Αφροδίτη και είναι πολλές και συγκινητικές οι ιστορίες τουριστών που ερωτεύτηκαν κι έμειναν μόνιμα εκεί.

Τα Κύθηρα θυμίζουν Πελοπόννησο, Αιγαίο και Κρήτη μαζί. Το νησί έχει άπειρες ονειρεμένες παραλίες, Μελιδόνι, Χαλκός, Κομπονάδα, Καλαδί και δεν έχουν τέλος! Στη γραφική Χώρα με τα παραδοσιακά σπίτια, πνιγμένα στις μπουκαμβίλιες, δεσπόζει το ενετικό Κάστρο. Στη βόλτα σας θα βρείτε λίγα μα, πολύ ιδιαίτερα μπαράκια και ένα νέο μαγαζί, το Sochora Boutique, με μοναδικές δημιουργίες σχεδιαστών και φοβερά fashion items. Στο Μυλοπόταμο θα βρεθείτε σε έναν υπέροχο καταρράκτη, τη Φόνισσα από όπου, αφού βουτήξετε στα παγωμένα νερά του, μπορείτε να κάνετε αναζωογονητικές και βατές πεζοπορίες.

Στο Τσιρίγο, όπως το λένε οι ντόπιοι, θα φάτε σίγουρα υπέροχα παραδοσιακά πιάτα όπως μελιτζάνες με ξινόχοντρο και θα κολλήσετε με τα μπισκοτένια λαδοπαξίμαδα. Μην παραλείψετε να πάρετε φεύγοντας λίγο από το ιδιαίτερο μέλι του νησιού και ένα ματσάκι semperviva, το λουλούδι που φυτρώνει μόνο εκεί και δεν πεθαίνει ποτέ!

[gallery-362236] Advertorial_box_570 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.