COOL GREECE TRAVELLERS

Αλόννησος: Το γαλήνιο πρόσωπο των Β.Σποράδων


8 Σεπτεμβρίου 2014

Η Αλόννησος είναι τόπος που ευχαρίστως παραχωρεί τον τουριστική ένταση στα γειτονικά νησιά Σκιάθο και Σκόπελο και ενδείκνυται ανεπιφύλακτα για όσους προτιμούν τις ήσυχες Σεπτεμβριανές διακοπές. Ομολογουμένως αποτελεί ένα νησί που δε θα ταλαιπωρήσει καθόλου τον επισκέπτη του. Απεναντίας, θα του χαρίσει απλόχερα ξεκούραση, απίστευτο φυσικό κάλλος, πολυάριθμες παραλίες και καλό φαγητό.

Το λιμάνι είναι το Πατητήρι, ονομασία που δόθηκε από το ξακουστό κρασί που κάποτε είχε το μέρος. Εκεί θα σας περιμένει το κέντρο ενημέρωσης ΜΟm που αφορά στην προστασία της σπάνιας μεσογειακής φώκιας. Εντυπωσιαστήκαμε όταν μάθαμε πως ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός της monachus monachus βρίσκεται στην Ελλάδα και ότι τα νερά είναι πεντακάθαρα το αποδεικνύει η ύπαρξη του θαλάσσιου πάρκου στην περιοχή.

Το ομορφότερο μέρος του νησιού είναι το Παλιό Χωριό και εκεί χτυπά η καρδιά όλης της Αλοννήσου. Εκεί θα βρείτε ταβερνάκια, μπαράκια, ένα παράξενο βιβλιοπωλείο-καφέ και ολισθηρά σοκάκια που θα σας οδηγήσουν στη θέα που θα καθορίσει τις διακοπές σας, όλο το Αιγαίο στα πόδια σας. Αυτός ο γραφικός οικισμός είναι το ιδανικότερο σημείο για να μείνετεΤα Καλαμάκια και η Στενή Βάλα είναι τα δύο μικρά ψαροχώρια οπού εκεί θα φάτε καταπληκτικό ψάρι και το τοπικό έδεσμα, τόνο Αλοννήσου.

Μπορεί κανείς να πει με ειλικρίνεια πως δεν υπάρχει άσχημη παραλία στο νησί: Κοκκινόκαστρο, Αγ.Δημήτριος, Χρυσή Μηλιά. Secret tip: επιδιώξτε να πάτε στον Μικρό Μουρτιά! Μπορείτε να φτάσετε από το λιμάνι του Βόλου ή του Αγ. Κων/νου.

Στην Αλόννησο αρκεί μόνο ένας λόγος για να πάει κανείς, για να κυλήσουν όλα εύκολα και αβίαστα ακόμη κι αν καμιά μέρα πιάσει φθινοπωρινή βροχή.

[gallery-377125] Advertorial_box_570