COOL GREECE TRAVELLERS

Γαύδος: Κυριολεκτικά, στην πινέζα του χάρτη


12 Σεπτεμβρίου 2014

Όποιος έχει πάει, ξέρει. Οι υπόλοιποι πρέπει να μάθουν τα σαγηνευτικά μυστικά και την καθοριστική ενέργεια του νοτιότερου σημείου της Ευρώπης…

Περνώντας από τα Σφακιά στη Γαύδο, αμέσως από το λιμάνι, είναι αισθητή μια διαφορετική αύρα κι ένας αέρας που υπόσχεται ξεκούραση, απόλαυση και ενδοσκόπηση. Για τους ντόπιους, η καθημερινότητα είναι πρακτικά δύσκολη και μοναχική, οι επισκέπτες όμως αλλάζουν και ζωντανεύουν το τοπίο. Ο καιρός παραμένει ζεστός τουλάχιστον 8 μήνες το χρόνο κι έτσι οι μοναδικές παραλίες είναι βασικός στόχος των τουριστών. Ο Κόρφος, το Σαρακήνικο και ο Αη Γιάννης είναι οι άμεσα προσβάσιμες.

Το νησί είναι ιδανικό για πεζοπορία και άσκηση, με καλοχαραγμένα μονοπάτια που οδηγούν σε μοναδικά σημεία. Προτείνουμε τη διαδρομή προς την παραλία του Ποταμού που είναι γεμάτη άργιλο και εκεί θα απολαύσετε ένα prive φυσικό spa ή για δεινούς περιπατητές τη διαδρομή από τον Κόρφο στην Τρυπητή. Η γη και η βλάστηση της Γαύδου είναι σεληνιακή, με παράξενους κέδρους που την ενέταξαν το 2000 στο δίκτυο Natura. Έαν δε διαλέξετε το ρόλο του κατασκηνωτή, θα μπορούσατε να μείνετε στο Σαρακήνικο ή στο Μετόχι. Εκεί, μην παραλείψετε να επισκευτείτε το Λαογραφικό Μουσείο το οποίο ιδρύθηκε από τον Πατέρα Εμμανουήλ με φροντίδα που κατακλύζει.

Αρκετός κόσμος επιστρέφει ξανά και ξανά στη Γαύδο, αφού, η ομορφιά σ’αυτόν τον τόπο αποζημιώνει όπως μόνο εκείνη ξέρει.

[gallery-378975]

Advertorial_box_570