COOL GREECE TRAVELLERS

Σε αυτό το εστιατόριο θα νιώσετε βασίλισσα του κόσμου


15 Νοεμβρίου 2016

Εστιατόριο αξιώσεων στην κορυφή των Άνδεων ετοιμάζεται να ανοίξει ο πολυβραβευμένος σεφ Virgilio Martinez που έχει –κυριολεκτικά– απογειώσει την περουβιανή κουζίνα.

Το πρωτοποριακό εστιατόριο, που θα ανοίξει τις πύλες τους το 2017, θα βρίσκεται σε υψόμετρο 11.500 ποδών (περίπου 3.500 μέτρα) και θα φέρει την ονομασία Moray. Στους εξωτερικούς του χώρους περιλαμβάνονται κυκλικές βεράντες και κήποι που χρονολογούνται από την εποχή των Ίνκας. Τα διάφορα επίπεδα απλώνονται κατακόρυφα και η διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσά τους μπορεί να φτάσει ακόμη και τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο ίδιος ο Martinez χαρακτηρίζει το καινούργιο του εγχείρημα ως «μια 45λεπτη βουτιά μέσα στα βουνά». Για να φτάσει κανείς ως εκεί, το μόνο που χρειάζεται είναι να πάρει το αεροπλάνο για πτήση μίας ώρας, από τη Λίμα στο Κούσκο. Εκεί, ο ίδιος με την ομάδα του θα εξερευνούν τις τοπικές γεύσεις και τα υλικά με τα οποία έχει εμμονή, όπως εξομολογείται. «Δέκα τυχεροί υπάλληλοι θα εργάζονται στο εργαστήριο, μαζί με μια σειρά από δασολόγους, βοτανολόγους, ανθρωπολόγους και καλλιτέχνες. Ένα εγχείρημα όπως αυτό έχει πολλή ιστορία μέσα του», δηλώνει.

Το εστιατόριο του Martinez στη Λίμα, Central, έχει ήδη σκαρφαλώσει στα 50 καλύτερα του κόσμου, ενώ καταλαμβάνει την πρώτη θέση μεταξύ των ανταγωνιστών του στη Λατινική Αμερική. Το μενού επιμελείται μαζί με τη σύζυγό του Pia, η οποία μαγειρεύει τα περισσότερα γεύματα που σερβίρονται στο εστιατόριο, τα οποία είναι εμπνευσμένα από το υψόμετρο.

Η Ποικιλία Καλαμποκιών περιλαμβάνει διαφορετικά είδη καλαμποκιού που συνοδεύονται με μέλι και passion fruit και συμπεριλαμβάνεται στο μενού «120 M» -δηλαδή 120 μέτρα υψόμετρο. «Οι πελάτες νομίζουν πως είναι η τιμή του πιάτου και φρικάρουν», σχολιάζει γελώντας ο κορυφαίος σεφ. Στο μενού των 3900 M ξεχωρίζει το Πιάτο των Άνδεων (Andean Plateau), με τούντα –φρυγανισμένη λευκή πατάτα και σπόρους ανάττο.

«Δεν μαγειρεύουμε υλικά, αλλά οικοσυστήματα», τονίζει ο Martinez –όχι άδικα. Στο Περού ευδοκιμούν 4200 καταγεγραμμένες ποικιλίες πατάτας  -οι μισές στο Κούσκο– και μια τεράστια ποικιλία από καλαμπόκια όλων των χρωμάτων.

Πηγή: Insider.gr Σας άρεσε που σας στείλαμε στο Μάτσου Πίτσου; Τότε θα σας αρέσουν και αυτά: Ρομποτικός σεφ μαγειρεύει στο σπίτι μας Μπουκιά και… δεκάευρο για τα ακριβότερα τσιπς στον κόσμο Τα 10 καλύτερα νέα εστιατόρια στο Λονδίνο