Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για διακοπές στην Κέρκυρα

Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017
corfualikes-lefkimis.jpg

Ρωτήστε οποιονδήποτε για την Κέρκυρα και με φωτεινό πρόσωπο και μια λάμψη στο βλέμμα θα σας μιλήσει με πηγαία τρυφερότητα και ασυγκράτητο ενθουσιασμό σαν να ξαναζεί την ανάμνηση μιας αγαπημένης κινηματογραφικής πρωταγωνίστριας ή αοιδού από τα παιδικά του χρόνια.

Σήμερα, με την αξιόλογη κληρονομιά των πολιτισμών, από τους έλληνες, τους ρωμαίους, τους ενετούς, τους γάλλους και τους άγγλους, η αξία της έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο. Είναι ένας διαχρονικός προορισμός με κοσμοπολίτικο χαρακτήρα  που σας προσφέρει ήλιο και φωτογενείς παραλίες, πλούσιες πράσινες αποχρώσεις της φύσης που συμπληρώνουν τα κρυστάλλινα, διάφανα νερά· κι όλα αυτά μέσα σ’ ένα σαγηνευτικό μίγμα επιρροών και πολιτισμών.

Η παλιά πόλη με τα στενά πλακόστρωτα καντούνια μοιάζει να βγήκε από καρτ ποστάλ· το παλιό και το νέο φρούριο κοιτούν από ένα βραχώδες ακρωτήριο, δυο φρουροί που προστατεύουν τους Κερκυραίους· τα πολυάριθμα μουσεία και οι γκαλερί δίνουν κάποια στοιχεία που εξηγούν τον μαγνητισμό που έχει ασκήσει η Κέρκυρα σε συγγραφείς και καλλιτέχνες με το πέρασμα των χρόνων.

 

3 Μέρη για Φαγητό

Lucciola: Με συνταγές απλές που βασίζονται στην ποιότητα των πρώτων υλών που είναι κυρίως ελληνικά, από μικρούς παραγωγούς της Κέρκυρας και της υπόλοιπης χώρας, το Lucciola είναι το εστιατόριο που πρέπει να επισκεφθείτε.

Vrachos: Ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση (από το 1965), η σημερινή διοίκηση του εστιατορίου έχει θέσει  υψηλά στάνταρ ποιότητας και παροχής υπηρεσιών, παρέχει τις υπηρεσίες της  από τον Απρίλιο μέχρι και τον Οκτώβριο κάθε έτους.

Βιόπορος: Οι συνταγές είναι σπιτικές,αυθεντικές παραδοσιακές ελληνικές ,αρχαίες ελληνικές και της Κερκυρα'ι'κής υπαίθρου.Τα εδέσματά είναι μαγειρεμένα με φροντίδα και αγάπη,όπως στο σπίτι των ιδιοκτητών.

Διαμονή

SunFlower Apartments: Bρίσκεται στο βόρειο τμήμα της μαγικής της Κέρκυρας, στην περιοχή του Σιδαρίου, ακριβώς πάνω από τον κεντρικό δρόμο και μόλις 1 χιλιόμετρο μακριά από το κοσμοπολίτικο κέντρο της πόλης και την κεντρική παραλία. Η οικογενειακή φιλοξενία του Sunflower Apartments μπορεί να είναι είτε ένα καταφύγιο για πλήρη ηρεμία με μοναδικές στιγμές στη δροσιά του κήπου δίπλα στην πισίνα, είτε ένα σημείο εκκίνησης για τις εξορμήσεις σας στις πανέμορφες παραλίες κοντά και τα μικρά, παραδοσιακά χωριά της Κέρκυρας .

Παραλίες

  • Παραλία Κανόνι Κασσιόπης: Πολύ ιδιαίτερη και σχετικά απομονωμένη.
  • Παραλία στο Σιδάρι: Aμμώδης και πλήρως οργανωμένη.
  • Παραλία Γλυφάδας: H πιο δημοφιλής παραλία της Κέρκυρας.
  • Κανάλι της Αγάπης (Canal d’ amour): Δεν είναι απλά μια παραλία, αλλά το πιο ρομαντικό αξιοθέατο της Κέρκυρας, κοντά στο χωριό Σιδάρι.

Διαβάστε περισσότερα για την Κέρκυρα στο Discovergreece.com.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα