COOL GREECE TRAVELLERS

Διακοπές στη Σάμο


4 Μαΐου 2017

lemonakia-beach-samos.jpg

Σε αυτό το καταπράσινο νησί στην άκρη του Αιγαίου, ανάμεσα σε πευκοδάση, ελαιώνες, σε εκτάσεις με εσπεριδοειδή και εύφορους αμπελώνες, θα ανακαλύψετε μύθους και ιστορικές αλήθειες. Εδώ γεννήθηκε η θεά Ήρα, γυναίκα του Δία· εδώ και ο περίφημος αστροφυσικός Αρίσταρχος που πρώτος διατύπωσε τη θεωρία για την κίνηση της γης· και εδώ είδε για πρώτη φορά το φως του ήλιου ο μέγας μαθηματικός Πυθαγόρας. Σε αυτό το νησί του Βορείου Αιγαίου, με τις πεντακάθαρες θάλασσες, τους παραδοσιακούς ορεινούς οικισμούς, τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα και το καλόπιοτο, γλυκό σαμιώτικο κρασί, θα δείτε και εσείς την υπόσχεση για μοναδικές αξέχαστες διακοπές να πραγματοποιείται.

Μνημεία-θησαυροί
Η Σάμος είναι γεμάτη από αξιοθέατα και αρχαιολογικούς θησαυρούς που σας καλούν να τους ανακαλύψετε, όπως τα ερείπια από το Πολυκράτειο Τείχος, το Αρχαίο Θέατρο και τα Ρωμαϊκά Λουτρά, το Ευπαλίνειο όρυγμα και φυσικά το περίφημο Ηραίον. Εδώ, σύμφωνα με την παράδοση, γεννήθηκε και μεγάλωσε η θεά Ήρα και θεωρείται από τους μεγαλύτερους ναούς της εποχής με δικαίωμα παροχής ασύλου.

Στο Βαθύ της γνήσιας σαμιώτικης παράδοσης
Περιπλανηθείτε στον παραδοσιακό οικισμό της Σάμου, που είναι χτισμένος αμφιθεατρικά στην πλαγιά του λόφου. Στενά δρομάκια, αμέτρητα διώροφα σπίτια με κεραμιδένιες στέγες, όλα διαφορετικά, όλα όμορφα. Κάποιο ξεχωρίζει για την πέτρινη εξωτερική σκάλα του, άλλο για την ξύλινη σκαλιστή πόρτα του, άλλο για το σαχνισί του (το στεγασμένο μπαλκόνι). Κατηφορίζοντας προς την παραλία, βρίσκεστε στο σήμερα. Η πόλη της Σάμου εκτείνεται κατά μήκος της θάλασσας και μαζί με το Βαθύ σχηματίζουν πια μια ενιαία πόλη με μεγάλη ιστορία.

[gallery-716781]

Διαβάστε τη συνέχεια  Discovergreece.com.

ΚΩΣ: Η εξωτική ομορφιά του Αιγαίου

Πάτμος: Το αρχοντικό νησί με την "Αποκαλυπτική" ομορφιά

Λέσβος:Πλατανόφυλλο καταμεσής του Πελάγους