COOL GREECE TRAVELLERS

3ήμερο Αγ. Πνεύματος: Αφορμή να ανακαλύψουμε την εναλλακτική Μύκονο


TSVIGKOU

4 Μαΐου 2017

1.jpg

Άνω Μερά

Σε απόσταση 8 χλμ. από τη Χώρα, η Άνω Μερά είναι ένα γραφικό χωριό, ακριβώς στο κέντρο του νησιού, που θα σας χαρίσει μια άλλη εικόνα της Μυκόνου. Εδώ, θα κάνετε βόλτες στα σοκάκια, θα απολαύσετε τοπικές συνταγές στα παραδοσιακά ταβερνάκια και θα επισκεφθείτε το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας της Τουρλιανής, που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα.

Λόφος του Παλαιόκαστρου

Κοντά στην Άνω Μερά θα ανακαλύψετε ένα σημαντικό αρχαιολογικό μνημείο του νησιού. Εδώ θα δείτε ερείπια από το ενετικό κάστρο Γκίζι, ενώ επίσης θα σας αποκαλυφθούν τμήματα αρχαίου τείχους κάτω από το μεσαιωνικό οχυρό, που αποτελούσαν μέρος της δεύτερης αρχαίας πόλης του νησιού.

Ο νεολιθικός οικισμός της Φτελιάς

Η περιοχή της Φτελιάς προσφέρεται για ένα ταξίδι στη νεότερη νεολιθική εποχή, καθώς από την ανασκαφή του οικισμού εντοπίστηκαν σημαντικά αρχιτεκτονικά οικοδομήματα που χρονολογούνται από την 5η και 4η χιλιετία π.Χ. Παράλληλα, η παραλία της Φτελιάς προτιμάται από τους πιο «ψαγμένους» ταξιδιώτες της Μυκόνου για τα κρυστάλλινα νερά της και τη χρυσαφένια της άμμο, ενώ είναι ιδανική για τους λάτρεις του windsurfing.

Φάρος Αρμενιστής

Στην περιοχή Φανάρι θα βρείτε ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτίσματα της Μυκόνου. Ο Φάρος Αρμενιστής κατασκευάστηκε το 1891 και αποτελεί απαραίτητη στάση για να φωτογραφηθείτε με φόντο το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και να θαυμάσετε τη θέα στο νησί της Τήνου.

Με αφορμή το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, κάντε check-in στο Livin Mykonos, μέλος του δικτύου της Trésor Hotels & Resorts, που θα σας μυήσει στην αυθεντική ατμόσφαιρα του νησιού. Το minimal design, η παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, η χαλαρωτική ατμόσφαιρα και οι πολυτελείς εγκαταστάσεις, όπως είναι η πισίνα, το pool bar και το εστιατόριο, ενώνονται αρμονικά για να συνθέσουν έναν παράδεισο χαλάρωσης και άνεσης, καθώς και την ιδανική σας βάση για να εξερευνήσετε και να ανακαλύψετε τις ομορφιές της Μυκόνου. Κάντε κράτηση στο www.tresorhotels.com ή στο 210-8981884 και απολαύστε δωρεάν room upgrade, late check-out, κρασί και τοπικά εδέσματα κατά την άφιξή σας!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα