COOL GREECE TRAVELLERS

Το ελληνικό καλοκαίρι


TSVIGKOU

15 Ιουνίου 2017

copy-of-summerpopular2.jpg

Αμύθητος πλούτος

Καλοκαίρι στην Ελλάδα: δίπλα στη θάλασσα λάμπουν τα αρχαία μάρμαρα. Η Πορτάρα στη Νάξο, η Δήλος, ο Σκάρκος στην Ίο, η Φαιστός στο Ηράκλειο της Κρήτης. Διάσημοι καλοκαιρινοί προορισμοί απ’ όπου το παρελθόν της Ελλάδας αναδύεται και φωτίζεται από τον ήλιο. 

Η αρχαία Ολυμπία, η Κνωσός και η Γόρτυνα, οι μονές του Αγίου Όρους, το Ακρωτήρι της Σαντορίνης: απέχουν μια ανάσα από τη θάλασσα και είναι στις πρώτες θέσεις της ατζέντας των καλοκαιρινών σας διακοπών. Όπως και τα αρχαιολογικά μουσεία, οι βυζαντινές μονές, τα κάστρα, οι πύργοι, τα βιομηχανικά μνημεία, τα αρχαία μονοπάτια. Ακόμη και το πιο μικρό πράγμα, στην Ελλάδα έχει μεγάλη ιστορία. Ανακαλύψτε την.

Αυθεντικές στιγμές στα ελληνικά νησιά
Ανακαλύψτε την αυθεντική Ελλάδα ταξιδεύοντας στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου. Δονούσα, Σχοινούσα, Ανάφη, Κίμωλος, Χάλκη, Καστελλόριζο. Από τη Σύμη, στην Ικαρία, την Αμοργό, την Τήλο, την Κάλυμνο, την Αλόννησο, τη Σαμοθράκη, την Ιθάκη, τους Παξούς, τους εξωτικούς Αντίπαξους, τα καταπράσινα νησάκια της Λευκάδας. 

Με μεζεδάκι, ούζο και ντόπιο κρασί. Παρέα με τους ψαράδες, το δάσκαλο του χωριού, τις νοικοκυρές που ζυμώνουν ψωμί για να το βάλουν στον ξυλόφουρνο. Με κέρασμα γλυκό του κουταλιού, αμυγδαλωτά, σουμάδα, μαστίχα, αρωματική χειροποίητη λεμονάδα, ελληνικό καφέ στο χοντρό φλιτζάνι και «υποβρύχιο» - βανίλια στο ποτήρι. Με διηγήσεις και ιστορίες για τον τόπο τους. Με τους μύθους και τις παραδόσεις ακόμη ζωντανές, να περνούν στόμα με στόμα στην επόμενη γενιά. Με αυτοσχέδιες μαντινάδες και καντάδες που θα σιγοτραγουδήσετε κι εσείς. Η Ελλάδα του καλοκαιριού είναι γενναιόδωρη και αληθινή.   

Θαλάσσια σπορ και αστείρευτη ενέργεια
Για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, το ελληνικό καλοκαίρι συνθέτει το ιδανικό σκηνικό διακοπών: Περίβολος στη Σαντορίνη. Ψαρού, Paradise, Παράγκα, στη Μύκονο. Punda Beach στην Πάρο. Μυλοπότας στην Ίο. Τα beach bars κερνάνε σφηνάκια χαράς και διασκέδασης όλη την ημέρα. Πολύχρωμα kite και wind surfs παίζουν με το κύμα και τον άνεμο.

Βουλιαγμένη στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Πάρος. Μύλοι και Βασιλική Λευκάδας. Πρασονήσι Ρόδου. Σίγρι στη Λέσβο. Σάρτη στη Χαλκιδική. Όλοι μια παρέα, κάτω από τον ήλιο. Beach volley, ρακέτες, scrabble και πρωτάθλημα τάβλι κάτω από τις ομπρέλες. Βουτιές από τις προβλήτες, «μπανάνα», θαλάσσιο σκι. Τα ωραιότερα μαγιό, τα πιο πολύχρωμα παρεό, τα πιο ωραία μαυρισμένα σώματα, τα πιο γελαστά νεανικά πρόσωπα. Σαν αστείρευτες μπαταρίες, οι παραλίες της Ελλάδας φορτίζουν με θετική διάθεση και χαρά τους νέους ανθρώπους από όλο τον κόσμο.  

[gallery-717039]

Διαβάστε τη συνέχεια  Discovergreece.com.

Τα Κρυφά Διαμάντια της Ελλάδας

Διακοπές στους Παξούς

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα