Σαμοθράκη: Στο νησί των Θεών

Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017
s-beaches.jpg

 Νίκη της Σαμοθράκης
Παρίσι. Λούβρο. H Νίκη της Σαμοθράκης στέκει εκεί. Επιβλητική, σμιλεμένη σε Παριανό μάρμαρο. Αν και της λείπουν τα χέρια, όλοι θαυμάζουν τις απίστευτες πτυχώσεις στο λινό της φόρεμα. Με τα φτερά της ανοιχτά είναι συνεχώς έτοιμη... to just do it! Ναι, ο καλλιτέχνης που έφτιαξε το γνωστό λογότυπο εμπνεύστηκε από αυτά. Ένα κόσμημα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς μεταφέρει από στόμα σε στόμα το μυστικό. Tο όνομα αυτού, Σαμοθράκη.

 

Στο Ιερό των Μεγάλων Θεών
Μπαίνετε στον σημερινό αρχαιολογικό χώρο του Ιερού των Μεγάλων Θεών και η μύηση ξεκινά.  Αξίερος, Μεγάλη Μητέρα, Αξιόκερσος και Αξιόκερσα, Κάβειροι, ελληνικές και ξένες θεότητες συγκεντρωμένες για αιώνες σε έναν τόπο. Η ταυτότητα και η φύση των Μεγάλων Θεών παραμένει μυστική, αλλά ο ρόλος τους εμφανής: στη Σαμοθράκη τελούνταν αινιγματικά και διαχρονικά γοητευτικά μυστήρια. Μυστικιστικά, και όμως ανοιχτά σε όλους. Δούλοι και βασιλιάδες, όλοι ίσοι, περνούσαν από την «Μύηση» στην «Εποπτεία». Σήμερα, είναι η δική σας σειρά.

Βόλτα στην παραδοσιακή Χώρα
Η Χώρα, κρυμμένη από τους πειρατές και τους ανέμους σε ένα κοίλωμα κάτω από τον Σάο, σας χαρίζει από την πρώτη κιόλας ματιά τις πιο γραφικές εικόνες. Κεραμιδένιες στέγες απλώνονται αμφιθεατρικά δίπλα-δίπλα. Το φως λούζει τα στενά φιδίσια καλντερίμια. Πάνω στα κεραμίδια, οι πέτρες δεν είναι διακοσμητικές, αλλά προστατεύουν από τον μανιασμένο άνεμο. Ένας οικισμός που έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός, μία βόλτα στην αυθεντική ομορφιά.

Μπάνιο στους καταρράκτες
Έτοιμοι να ανακαλύψετε τι κρύβεται στο όρος Σάος; Στη Σαμοθράκη, θα συναντήσετε δεκάδες ρέματα, που κατεβάζουν το νερό ορμητικά. Πυκνό δάσος, πλατάνια, μονοπάτια και... αμέτρητοι καταρράκτες, κρυμμένοι ανάμεσα στην πυκνή βλάστηση, σας περιμένουν. Ακολουθήστε τον ήχο του νερού που πέφτει, για να βρεθείτε σε ένα σκηνικό νεραϊδένιο: το νερό πέφτει και δημιουργεί μικρές λίμνες, που οι ντόπιοι ονομάζουν βάθρες. Δεν θα αντισταθείτε σε μία δροσερή, αναζωογονητική βουτιά. Eίναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Προσοχή! Οι πιο γνωστές, αλλά και οι πιο επικίνδυνες, όσο ανεβαίνετε πιο ψηλά στο βουνό, είναι οι βάθρες του Φονιά - απειλητικές όσο και το όνομά τους.

Διαβάστε τη συνέχεια  Discovergreece.com.

Θάσος:Το Σμαραγδένιο Νησί του Θρακικού Πελάγους

Λέσβος:Πλατανόφυλλο καταμεσής του Πελάγους

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα