COOL GREECE TRAVELLERS

Ο λόγος που κάνει τόσο κρύο στο αεροπλάνο δεν είναι αυτός που νομίζατε


Αφροδίτη Σακκά

3 Ιουλίου 2017

passengers-519008-960-720.jpg

Διαβάστε εδώ: Έξι τρόποι για να γίνει η βαλίτσα σας πιο «έξυπνη»

Απ' ότι φαίνεται, υπάρχει λόγος που η θερμοκρασία είναι τόσο χαμηλή κατά τη διάρκεια της πτήσης. Σύμφωνα με μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στο American Society for Testing and Materials, η υψηλή πίεση και θερμοκρασία της καμπίνας μπορεί να αυξήσει τη πιθανότητα λιποθυμίας στους επιβάτες. Επίσης, το να βρίσκεται κανείς σε ένα πολύ θερμό αεροπλάνο μπορεί να προκαλέσει ναυτία και αφιδάτωση. Αφού υπάρχουν ήδη τόσοι πολλοί άνθρωποι μαζί σε σχετικά μικρό χώρο, παράγεται αρκετή θερμότητα από το σώμα μας.

Φυσικά, η υπερθέρμανση ορίζεται διαφορετικά για τον καθένα, οπότε το πλήρωμα διατηρεί το εσωτερικό του αεροσκάφους σε χαμηλή θερμοκρασία, για παν ενδεχόμενο. Κάτω από 32 βαθμούς είναι η standard θερμοκρασία.

Η ηλικία του αεροσκάφους με το οποίο ταξιδεύετε μπορεί επίσης να παίζει ρόλο, αφού οι παλιότερες κατασκευές δεν έχουν τόσο ανεπτυγμένο σύστημα air condition. Τα νεότερα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ανεπτυγμένους θερμοστάτες.

Η λύση, λοιπόν, είναι να έχετε πάντα κάτι μαζί σας να φορέσετε στο αεροπλάνο -κι αν κρυώνετε πολύ, μπορεί να σας βοηθήσει ένα μέλος του πληρώματος.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα