COOL GREECE TRAVELLERS

Αυτή είναι η πόλη που σε πληρώνει για να πας να μείνεις εκεί


23 Οκτωβρίου 2017

candela.jpg

Η προσφορά φθάνει τα  $2,350. "800 ευρώ για τους singles, 1,200 ευρώ για τα ζευγάρια, 1,500 με 1,800 ευρώ για τριμελείς οικογένειες, και πάνω από 2,000 ευρώ σε πενταμελείς οικογένειες", επισήμανε σε συνέντευξή του ο δήμαρχος Stefano Bascianelli. 

H Candela βρίσκεται στην Απουλία, όπου είναι περιφέρεια της Ιταλίας, στο νοτιοανατολικό άκρο της χώρας, και που από το 1960 δεν γίνονται και πολλά πράγματα εκεί - κοινως δεν κουνιέται φύλλο. Αν και κάποτε είχε και τουρισμός και ντόπιος και εμπόρους, πλέον είναι μία πόλη φάντασμα. Στα 90s είχε 8.000 κατοίκους, ενώ πλέον φθάνει με το ζόρι τους 2.700. 

Αν και η προσφορά μοιάζει πολύ δελεαστική υπάρχει κάτι που πρέπει να ξέρεις: πρέπει να έχεις έσοδα τουλάχιστον  €7,500 το χρόνο. Επίσης θα πρέπει να νοικιάσεις ή να αγοράσεις σπίτι.

"Δεν θέλουμε τους ανθρώπους να νομίζουν πως θα έρθουν εδώ και θα ζουν από τα λεφτά του δημαρχείου, όλοι οι νέοι κάτοικοι θα πρέπει να δουλεύουν και να έχουν εισόδημα", εξηγεί ο δήμαρχος. 

Σε άλλα νέα η Candela είναι μία ώρα μακριά από τις ωραιότερες παραλίες της περιοχής, ενώ εδώ και δύο δεκαετίες δεν έχει γίνει κανένα έγκλημα. 

Ραντεβού στο αερόδρομιο.