ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι 3 νικήτριες που κερδίζουν προσκλήσεις για τον Φάουστ σε σκηνοθεσία Μ. Μαρμαρινού


16 Ιανουαρίου 2014

DSC_9759b_site_gal.jpg.jpg
DSC_8405_site_gal.jpg

Τρία χρόνια μετά την τελετή των εγκαινίων της, σε δική του σύλληψη και σκηνοθεσία, ο Μιχαήλ Μαρμαρινός επιστρέφει στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης και, για πρώτη φορά, καταπιάνεται με τον αρχετυπικό μύθο της νεότερης ευρωπαϊκής σκέψης, αυτόν του Φάουστ.

Αντλώντας το υλικό του από το έργο-κοιτίδα του νεότερου ευρωπαϊκού πνεύματος, τον Φάουστ (1828-29) του Johann Wolfgang von Goethe, στην έμμετρη μετάφραση του Πέτρου Μάρκαρη, έχοντας επισκεφτεί τον προγενέστερο Δόκτορα Φάουστους (1604) του Christopher Marlowe και αξιοποιώντας τόσο τις μεταμορφώσεις του μύθου όσο και μια σειρά από διακειμενικές αναφορές, μεταγραφές, ίσως και προσωπικές αφηγήσεις και ομολογίες, ο Μαρμαρινός «διευθύνει» μια παράσταση-περιπέτεια στο βυθό της Δυτικής ποίησης, φιλοσοφίας και ιστορίας, αλλά και της ανθρώπινης ψυχής, με έναν εξαιρετικό θίασο και τον Ακύλλα Καραζήση στις διαδρομές του Φάουστ.

«Μια απόλυτα προσωπική κατάβαση στη σκοτεινιά της ανθρώπινης Επιθυμίας, σ’ αυτήν τη Νέκυια του ευρωπαϊκού πνεύματος, σε ένα κείμενο / επιχείρημα που ταξιδεύει μαζί μας σε κάθε κρίσιμη περίοδο της ανθρώπινης Ιστορίας». Έτσι περιγράφει το πολλά υποσχόμενο εγχείρημα ο ίδιος ο πρωτοπόρος Έλληνας σκηνοθέτης, που εδώ και τριάντα χρόνια μάς προσφέρει ρηξικέλευθα θεατρικά διαβήματα.

DSC_9759b_site_gal.jpg

Σκηνοθεσία: Μιχαήλ Μαρμαρινός Ερμηνεύουν: Ακ. Καραζήσης, Θ. Τζήμου, Εύη Σαουλίδου, Ηλ. Νικολούζου, Έλ.Τοπαλίδου. Μετάφρ.: Π. Μάρκαρης. Μουσ.: Δ. Καμαρωτός. Φωτ.: Γ. Δρακουλαράκος. Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα για να κερδίσετε 1 από τις 3 διπλές προσκλήσεις της παράστασης για την Τετάρτη 22/1/2014 στις 20.00, στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Οι νικητές θα δημοσιευθούν Τετάρτη 22/1/2014 στις 11.00 και θα ενημερωθούν τηλεφωνικά. Ημερομηνία λήξης διαγωνισμού: 21/01/2013 ώρα 23:59