ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

5 νικητές κερδίζουν από ένα αντίτυπο της σειράς Μούμιν για παιδιά


26 Ιανουαρίου 2015

Moumin_Biblia.jpg

Moumin_Biblia

Μπείτε στην κλήρωση και κερδίστε 5 βιβλία από τη σειρά ΜΟΥΜΙΝ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Οι ιστορίες των Μούμιν είναι ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς κλασικές ιστορίες για παιδιά. Η Τούβε Γιάνσσον έγραψε το πρώτο βιβλίο της σειράς των Μούμιν το 1945. Είναι η ιστορία της Μαμάς Μούμιν και του Μούμιν, που ψάχνουν τον Μπαμπά Μούμιν. Μετά από πολλές δυσκολίες και περιπέτειες η οικογένεια σμίγει ξανά σε μια ειδυλλιακή κοιλάδα.

Στα οχτώ βιβλία που ακολούθησαν, η Κοιλάδα των Μούμιν παραμένει το κέντρο της οικογενειακής ζωής. Γύρω από την οικογένεια Μούμιν συγκεντρώνονται σιγά σιγά διάφοροι περίεργοι τύποι: η δεσποινίς Σνόρκιν και ο αδερφός της, ο Σνούφκιν και η Μικρή Μυ, τα Χατιφάτιν και τα Χέμουλιν, το καθένα με τη δική του προσωπικότητα και με τη δική του φιλοσοφία για τη ζωή. Ο κόσμος των Μούμιν είναι γοητευτικός και εμπνέει μικρούς και μεγάλους.

Η ίδια η συγγραφέας έχει πει για τους ήρωές της: «Η οικογένεια Μούμιν που προσπάθησα να περιγράψω είναι τόσο ολοφάνερα ευτυχισμένη, που δεν το ξέρει καν. Είναι καλά μαζί και παραχωρούν ο ένας στον άλλον απόλυτη ελευθερία – την ελευθερία να είναι ο καθένας μόνος του όποτε το θέλει, την ελευθερία να σκέφτεται και να αισθάνεται με τον δικό του τρόπο, να κρατάει τα μυστικά του ώσπου να νιώσει ο ίδιος έτοιμος να τα μοιραστεί. Κανείς δεν δημιουργεί ενοχές στους άλλους».

Η σειρά έχει μεταφραστεί σε 42 γλώσσες και, επίσης, έχει δραματοποιηθεί για το θέατρο, την όπερα, τον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα συμμετοχής και πάρτε μέρος στο διαγωνισμό για να κερδίσετε ένα από τα 5 βιβλία της σειράς  ΜΟΥΜΙΝ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Ημερομηνία λήξης διαγωνισμού: 2 Φεβρουαρίου στις 23:59