4 πράσινα spots στην πόλη ιδανικά για τρέξιμο
Fitness

4 πράσινα spots στην πόλη ιδανικά για τρέξιμο

Οι δικές μας προτάσεις για τους λάτρεις της υπαίθριας άσκησης.

 

Φαίνεται δύσκολο και κουραστικό στην αρχή, αλλά για τους περισσότερους καταλήγει να γίνει αγαπημένη συνήθεια. Το σημαντικότερο είναι να πάρεις τη γενναία απόφαση, να δέσεις τα κορδόνια σου και να ξεκινήσεις.

Μπορείς να ασκηθείς όπου κι αν βρίσκεσαι – δε χρειάζεται να περιμένεις την επόμενη διοργάνωση μαραθωνίου για να τρέξεις, μπορείς να αρχίσεις από αυτήν τη στιγμή κιόλας.

Αυτό που χρειάζεται να θυμάσαι για το καλοκαίρι είναι να επιλέγεις με προσοχή την ώρα της άσκησής σου. Προτίμησε να βγαίνεις είτε νωρίς το πρωί, είτε αργά το απόγευμα, όταν ο ήλιος πέφτει. Μετά το τρέξιμό σου, φρόντισε να ενυδατωθείς πίνοντας πολύ νερό. Αν πάλι θες να δοκιμάσεις κάτι πιο απολαυστικό, επίλεξε μία παγωμένη Heineken 0.0. Με 50% λιγότερες θερμίδες από μια lager μπίρα, είναι η ξεχωριστή επιλογή χωρίς αλκοόλ που θα σε συντροφεύσει οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Το σίγουρο είναι ότι η γεύση της θα σε αποζημιώσει.

jenny.gr

Διάλεξε, λοιπόν, ένα από τα παρακάτω πράσινα spots στην καρδιά της Αθήνας, βάλε ακουστικά και άφησε την άσκηση να σε συνεπάρει.

Εθνικός Κήπος

jenny.gr

Κυριολεκτικά μία ανάσα από τη βουή της Αθήνας, ο Εθνικός Κήπος θα σε ταξιδέψει σε ένα μέρος βγαλμένο από παραμύθι. Γεμάτος δέντρα και λουλούδια, αποτελεί αγαπημένο προορισμό για το πρωινό σου τρέξιμο πριν το γραφείο, ή για χαλαρό jogging μετά τη δουλειά.

Άλσος Βεΐκου

jenny.gr

Δίπλα στο κέντρο της Αθήνας, θα βρεις μία καταπράσινη έκταση που περιμένει να την εξερευνήσεις. Το Άλσος Βεΐκου διαθέτει καφετέρια, παιδική χαρά, γήπεδα, θέατρο, θερινό κινηματογράφο – τίποτα, όμως, δε συγκρίνεται με το τοπίο που θα δώσει άλλον «αέρα» στο τρέξιμό σου.

Άλσος Συγγρού

jenny.gr

Είναι ένας, άγνωστος για πολλούς, θησαυρός. Βρίσκεται στα σύνορα Μελισσίων, Αμαρουσίου και Κηφισιάς, και παρέχει όμορφα μονοπάτια για χαλαρό τρέξιμο, στην καρδιά της φύσης.

Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας

jenny.gr

Μία τεράστια έκταση από πράσινο, με σιντριβάνι, παιδική χαρά και ιδιαίτερες διαδρομές, βρίσκεται μόλις 20 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας. Μπορείς να απολαύσεις το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας κάνοντας jogging, ενώ υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για γυμναστική.

Πάρε την απόφαση, βγες έξω και τρέξε. Δεν υπάρχει ανταγωνισμός – σημασία έχει να προσπαθείς όσο μπορείς, κάθε μέρα.