GALLERY

Πλανήτης ή Πλαστικό; To National Geographic έχει ένα ερώτημα για όλους εμάς


TSVIGKOU

21 Μαΐου 2018

plastic-crisis-impact-on-wildlife-national-geographic-june-issue-cover-18-5afd83cf37ffc-880.jpg

Πολλοί από εμάς γνωρίζουμε ήδη ότι υπάρχει υπερβολικά μεγάλη ποσότητα πλαστικού στο περιβάλλον. Όλοι αισθανόμαστε λίγο ένοχοι όταν ρίχνουμε ακόμη ένα πλαστικό περιτύλιγμα μιας χρήσεως κατευθείαν στα σκουπίδια, γνωρίζοντας ότι συμβάλλουμε σε ένα πρόβλημα που είναι πολύ μεγάλο για να κατανοήσουμε πραγματικά. Τι γίνεται όμως όταν καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις τρομακτικές συνέπειες του πλαστικού εθισμού μας;

Αυτός είναι ένας από τους στόχους της καμπάνιας του περιοδικού καθώς επιδιώκει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο εμείς, οι καταναλωτές χρησιμοποιούμε το πλαστικό. Εάν οι καταναλωτές και διάφοροι οργανισμοί μπορούν να συνεργαστούν για να επιφέρουν μια αλλαγή στη νοοτροπία σε ένα θεμελιώδες επίπεδο, οι εταιρείες ευελπιστούν ότι θα ανταποκριθούν στην κοινή γνώμη και θα μειώσουν την ποσότητα πλαστικού που χρησιμοποιούν στα προϊόντα τους. Το ίδιο το περιοδικό δίνει το παράδειγμα, στέλνοντας τις εκδόσεις του σε χαρτί αντί για πλαστικό. Επειδή κάθε αλλαγή, βοηθά σε κάποιο επίπεδο. Η εκστρατεία έχει εντοπίσει τις πλαστικές σακούλες, τα μπουκάλια και τα καλαμάκια ως προβληματικά προϊόντα και παροτρύνει τους καταναλωτές να δεσμευτούν να μειώσουν δραματικά τη χρήση τους από τις απλές συνειδητές επιλογές. 

Αυτές οι εικόνες-ένα μικρό δείγμα μπορείτε να δείτε στην gallery που ακολουθεί- απεικονίζουν έντονα τις ζημιές που προκαλούν 9 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών απορριμμάτων ετησίως. Επιστήμονες και ερευνητές από το περιοδικό ελπίζουν να γεμίσουν κενά γνώσης σχετικά με τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του πλαστικού, καθώς διαλύονται σε μικροσκοπικά σωματίδια που τελικά εισέρχονται στην τροφική μας αλυσίδα. Στόχος τους είναι επίσης να κατανοήσουν καλύτερα το ταξίδι τους από την πηγή, τη γη, μέχρι το βαθύτερο βάθος των απομακρυσμένων ωκεάνιων δαπέδων.

"Επί 130 χρόνια, η National Geographic έχει τεκμηριώσει τις ιστορίες του πλανήτη μας, παρέχοντας ακροατήρια σε όλο τον κόσμο με ένα παράθυρο στην εκπληκτική ομορφιά της γης καθώς και στις απειλές που αντιμετωπίζει", δήλωσε ο Gary E. Knell, Διευθύνων Σύμβουλος της National Geographic Partners στη Daily Mail.

"Κάθε μέρα, οι εξερευνητές μας, οι ερευνητές και οι φωτογράφοι μαρτυρούν από πρώτο χέρι τον καταστροφικό αντίκτυπο του πλαστικού μίας χρήσεως στους ωκεανούς μας και η κατάσταση γίνεται όλο και πιο έντονη".

"Μέσω του "Planet or Plastic" θα μοιραστούμε τις ιστορίες αυτής της αυξανόμενης κρίσης, θα εργαστούμε για να το αντιμετωπίσουμε με τις τελευταίες επιστήμες και την έρευνα και θα εκπαιδεύσουμε ακροατήρια σε όλο τον κόσμο για το πώς να εξαλείψουμε τα πλαστικά μιας χρήσης και να τα εμποδίσουμε να φτάσουν στους ωκεανούς μας ».

Κάντε click στην gallery που ακολουθεί για να δείτε τις ισχυρές εικόνες, από την καμπάνια του National Geographic εδώ.

[gallery-718499]

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα