GALLERY

#Trashtag Challenge: Το νέο viral κίνημα που θέλει να σώσει τον πλανήτη


The Jennettes

13 Μαρτίου 2019

5c8619d0bc692_yltlqj46jel21_700.jpg

Τα hashtags και οι προκλήσεις που γίνονται viral συνήθως αφορούν αστείες στιγμές της pop κουλτούρας, αλλά το νέο κίνημα που έχει γίνει viral δεν έχει στόχο την ψυχαγωγία αλλά τη διάσωση του πλανήτη.

1.3 δισεκατομμύρια τόνοι οικιακών απορριμμάτων παράγονται κάθε χρόνο και μόλις 258 - 368 εκατομμύρια τόνοι καταλήγουν στους μεγαλύτερους σκουπιδότοπους, ενώ εκατομμύρια τόνοι καταλήγουν στον ωκεανό. Το νέο hashtag #trashtag μας προκαλεί όλους να βάλουμε το λιθαράκι μας στη λύση του προβλήματος. Όποιος συμμετέχει στο hashtag καλείται να τραβήξει μια φωτογραφία "πριν" από μια περιοχή που χρειάζεται να καθαριστεί από τα σκουπίδια, και άλλη μια "μετά", όταν την καθαρίσει.

Το hashtag εμφανίστηκε στα social media αφότου ένας χρήστης του reddit δημοσίευσε ένα screenshot κάποιου που είχε ολοκληρώσει την πρόκληση. Η φωτογραφία είχε λεζάντα: "Ορίστε μια νέα πρόκληση για όλους εσάς τους εφήβους που βαριέστε. Βγάλτε φωτογραφία μια περιοχή που θέλει καθάρισμα ή συντήρηση και μετά τραβήξτε μια φωτογραφία αφότου έχετε κάνει κάτι για αυτό, και δημοσιεύστε την."

Αυτές είναι μερικές από τις συμμετοχές που είδαμε στο hashtag #Trashtag