GALLERY

The Global Happiness Challenge: Ένας σκιτσογράφος φαντάζεται τον κόσμο χωρίς βία και πολέμους


Χριστίνα Γουδρούπη

3 Ιουνίου 2019

287788g-2_1.jpg

Μια σειρά εικόνων έχει γίνει viral τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο, με τίτλο "The Global Happiness Challenge". Πρόκειται για το έργο ενός νεαρού σκιτσογράφου από το Μπαγκλαντές, του 26χρονου Morshed Mishu, ο οποίος, αρνούμενος να συμβιβαστεί με τη φρίκη του πολέμου, μετέτρεψε εμβληματικές φωτογραφίες βίας και τρομοκρατίας, σε καθημερινές εικόνες ευτυχίας.

“Δεν μπορούσα να δεχτώ τη σκληρότητα και αρχικά προσπάθησα να αποφύγω αυτές τις εικόνες. Όμως αυτό δεν ήταν εφικτό. Μπορούσα να μην τις βλέπω, αλλά δεν  μπορούσα να τις βγάλω από το μυαλό μου. Για αρκετές ημέρες δεν μπορούσα να κοιμηθώ και έτσι ένα βράδυ μου ήρθε στο μυαλό μια ιδέα. Ρώτησα τον εαυτό μου: Αντί για αυτές τις εικόνες, τι θα ήθελες να δεις; Και έδωσα την απάντηση: Θέλω να βλέπω ανθρώπους να χαμογελούν. Να βλέπουν τους δικούς τους ανθρώπους χαρούμενους”, λέει ο ίδιος.

Παρακάτω θα δείτε τα σκίτσα του, μαζί με τις εικόνες φρίκης τις οποίες έχει αναδημιουργήσει. Κατά τον Μishu, η ευτυχία είναι μια πρόκληση στις ημέρες μας, και για αυτό ονόμασε το project του "Παγκόσμια Πρόκληση Ευτυχίας".