GALLERY

«Trash Animals»: Ο νέος όρος που χαρακτηρίζει τις δημιουργίες του street art καλλιτέχνη, Bordalo και μας έχει ενθουσιάσει


Εύα Καραμπάτσου

3 Δεκεμβρίου 2019

«Trash Animals»: Ο νέος όρος που χαρακτηρίζει τις δημιουργίες του street art καλλιτέχνη, Bordalo και μας έχει ενθουσιάσει

Ο ταλαντούχος Πορτογάλος καλλιτέχνης του street art, Bordalo, που δημιουργεί, αναπαράγει, συναρμολογεί και αναπτύσσει ιδέες με υλικό, που είναι στο τέλος του κύκλου ζωής του, έχει καταφέρει να μας μαγέψει με τα έργα τέχνης του.

Ο Bordalo, καλλιτέχνης και ακτιβιστής, με την τέχνη του μας συνδέει με την αειφορία, την οικολογική και την κοινωνική ευαισθητοποίηση. Εμπνέεται από την πραγματική φύση και τον αληθινό κόσμο και το πάθος του είναι η ίδια η φύση. Η σειρά "Trash Animals" είναι μια σειρά έργων τέχνης που στοχεύουν να επιστήσουν την προσοχή σε ένα τρέχον πρόβλημα που πιθανόν έχει ξεχαστεί και δεν είναι καθόλου ασήμαντο. Το πρόβλημα αυτό αφορά στην παραγωγή αποβλήτων, στα υλικά που δεν επαναχρησιμοποιούνται, στη ρύπανση και στην επίδρασή της στον πλανήτη.

Η ιδέα είναι να απεικονιστεί η ίδια η φύση, στην προκειμένη περίπτωση τα ζώα, από υλικά που είναι υπεύθυνα για την καταστροφή της. Αυτά τα έργα κατασκευάζονται με υλικά που βρίσκονται στο τέλος του κύκλου ζωής τους: η πλειοψηφία βρίσκεται σε ερημιές, εγκαταλειμμένα εργοστάσια κ.α. Τα καμμένα δοχεία απορριμμάτων, τα ελαστικά και οι συσκευές είναι μόνο μερικά από τα αντικείμενα που μπορούν να εντοπιστούν, αν δείτε προσεκτικά τις λεπτομέρειες των έργων του.

Πηγή φωτογραφιών: Instagram/b0rdalo_ii

Δείτε στην gallery παρακάτω τις απίθανες δημιουργίες του Bordalo: