GALLERY

11 + 1 πολύνεκρα αεροπορικά δυστυχήματα που συγκλόνισαν τον κόσμο


The Jennettes

8 Ιανουαρίου 2020

 11 + 1 πολύνεκρα αεροπορικά δυστυχήματα που συγκλόνισαν τον κόσμο

Με αφορμή το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα, όπου αεροπλάνο ουκρανικών αερογραμμών στο οποίο επέβαιναν 180 άνθρωποι συνετρίβη κοντά στην πρωτεύουσα Τεχεράνη, συγκεντρώσαμε τα πιο φονικά αεροπορικά δυστυχήματα που συγκλόνισαν την ανθρωπότητα.

Τα τελευταία 35 χρόνια έχουν συμβεί δεκάδες αεροπορικά δυστυχήματα, μετρώντας πολλούς νεκρούς. Μάλιστα, μέχρι στιγμής με το ασφαλέστερο μεταφορικό μέσο, όπως λέγεται, έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 5.000 άνθρωποι. Ενώ, στη λίστα με τα δυστυχήματα προστέθηκε ακόμη ένα με το επιβατικό αεροσκάφος τύπου Boeing 737 που απογειώθηκε από το Αεροδρόμιο Ιμάμ Χομεϊνί 40 χιλιόμετρα νότια της ιρανικής πρωτεύουσας, Τεχεράνης και είχε προορισμό την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο.

Το αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν 180 άτομα μαζί με το πλήρωμα λίγη ώρα μετά από την απογείωση του, έχασε υψόμετρο και κατέπεσε στην περιοχή Παράντ κοντά στην Τεχεράνη. Σύμφωνα με τους πρώτους απολογισμούς, το αεροπλάνο κατέπεσε εξαιτίας τεχνικής βλάβης. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως στο αεροπλάνο επέβαιναν 82 Ιρανοί, 63 Καναδοί, 11 Ουκρανοί, 10 Σουηδοί.

Δείτε στην gallery παρακάτω τα αεροπορικά δυστυχήματα που συγκλόνισαν όλο τον κόσμο