GALLERY

15 εκπληκτικές φωτογραφίες παιδιών από όλο τον κόσμο με τα αγαπημένα τους παιχνίδια


The Jennettes

2 Νοεμβρίου 2020

15 εκπληκτικές φωτογραφίες παιδιών από όλο τον κόσμο με τα αγαπημένα τους παιχνίδια

Τα παιχνίδια είναι ίσως ένα από τα πολυτιμότερα εφόδια για τα παιδιά, γιατί εκκινούν τη φαντασία και κάνουν μικρά θαύματα στην κοινωνικοποίησή τους, ενώ πολλοί επιστήμονες συγκρίνουν τον ρόλο τους, με εκείνον των παραμυθιών. 

Λένε πως μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, αλλά τι γίνεται όταν μπροστά μας ξεδιπλώνονται αμέτρητες εικόνες, που καταγράφηκαν σε περισσότερες από πενήντα χώρες; Εάν σας προκαλεί εντύπωση αυτό που μόλις διατυπώθηκε, αρκεί να σας πούμε ότι για περίπου δύο χρόνια, ο Ιταλός φωτογράφος Gabriele Galimberti ταξίδευε σε πολλές περιοχές του κόσμου για να αιχμαλωτίσει στον φακό του τα πορτραίτα παιδιών μαζί με την κυριότερη κατοχή τους, δηλαδή τα παιχνίδια τους. 

Όπως έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ο Gabriele, «Η πρώτη φωτογραφία που τράβηξα ήταν η κόρη μιας φίλης μου στην Τοσκάνη. Η φίλη μου μου ζήτησε να φωτογραφήσω το παιδί της κι έτσι πήγα στο σπίτι τους και βρήκα τη μικρή να παίζει με τις αγελάδες. Μου άρεσε πολύ το αποτέλεσμα και λίγους μήνες αργότερα, όταν είχα την ευκαιρία να γυρίσω τον κόσμο, αποφάσισα να τραβάω μια παρόμοια φωτογραφία σε κάθε χώρα που θα επισκεπτόμουν».

Από το Texas μέχρι την Ινδία και από το Μαλάουι έως την Κίνα, την Ισλανδία και το Μαρόκο, ο Galimberti κατέγραψε το αυθόρμητο και αβίαστο χαμόγελο των παιδιών μπροστά στη θέα των παιχνιδιών τους παρά τη διαφορετική κουλτούρα τους. Σε πολλές περιοχές του πλανήτη, ακόμη και ένα πολύ μικρό παιχνίδι μπορεί να προσφέρει άπλετη χαρά σε ένα παιδί! Δείτε παρακάτω, πώς: 

Photo Credits: Gabriele Galimberti