GALLERY

«Δουλεύουμε εξίσου σκληρά με τους άνδρες»: 10 διάσημες μιλούν για το μισθολογικό χάσμα των δύο φύλων


Εύα Κονδύλη

4 Αυγούστου 2021

«Δουλεύουμε εξίσου σκληρά με τους άνδρες»: 10 διάσημες μιλούν για το μισθολογικό χάσμα των δύο φύλων
Το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των φύλων είναι ένα συνεχές πρόβλημα στην σημερινή κοινωνία, με πρόσφατες μελέτες που δείχνουν ότι οι γυναίκες στις ΗΠΑ πληρώνονται επί του παρόντος 82 λεπτά για το ένα δολάριο που αμείβονται οι άνδρες για την ίδια εργασία. Και αυτός ο αριθμός είναι πολύ χαμηλότερος για τις έγχρωμες γυναίκες.

Το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των φύλων είναι ένα συνεχές πρόβλημα στη σημερινή κοινωνία, με πρόσφατες μελέτες να δείχνουν ότι οι γυναίκες στις ΗΠΑ πληρώνονται επί του παρόντος 82 λεπτά για το ένα δολάριο που αμείβονται οι άνδρες για την ίδια εργασία. Και αυτός ο αριθμός είναι πολύ χαμηλότερος για τις μαύρες γυναίκες.

Είναι σαφές ότι αυτοί οι αριθμοί αποτελούν «ντροπή» για μια κοινωνία και υπάρχει ένας συνεχής αγώνας για να ελαττωθεί το χάσμα των μισθών μεταξύ των δύο φύλων. 

Και δεν είναι μόνο οι καθημερινές γυναίκες που συμμετέχουν σε αυτόν τον αγώνα. Πολλές διασημότητες υψώνουν επίσης τη φωνή τους, καθώς η ανισότητα αυτή έχει επηρεάσει και το Χόλυγουντ. 

Διάσημες γυναίκες όπως η Dakota Fanning και η Emma Watson έχουν μιλήσει ανοιχτά για τη φύση αυτού του θέματος και σας παρουσιάζουμε 10 φορές που οι αγαπημένες μας celebrities αγωνίστηκαν για την ισότητα στο χώρο εργασίας.

Missing content item.

 Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr