GALLERY

Εκπληκτικά posters από τη δεκαετία του '30 δείχνουν πώς θα έπρεπε να είναι η σχέση των ανθρώπων με τα ζώα


The Jennettes

7 Αυγούστου 2021

Εκπληκτικά posters από τη δεκαετία του '30 δείχνουν πώς θα έπρεπε να είναι η σχέση των ανθρώπων με τα ζώα

Τα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας έφεραν στην επιφάνεια μία ακόμη τραγική πραγματικότητα για τη συμπεριφορά του ανθρώπου.

Πολλοί ήταν εκείνοι που εγκατέλειψαν τα κατοικίδια τους στο ξέσπασμα της πυρκαγιάς επειδή ισχυρίστηκαν πως δεν χωρούσαν μέσα στο αμάξι. Εθελοντές που βρέθηκαν στα σημεία έκτακτης ανάγκης αποκάλυψαν μάλιστα πως πολλά από τα ζώα που χρειάζονταν βοήθεια, βρέθηκαν κλειδωμένα σε συνθήκες κακοποίησης. 

Στο άκουσμα των θλιβερών ειδήσεων, ανασύραμε κάποια εκπληκτικά posters από τη δεκαετία του '30 που σηματοδότησε τη Μεγάλη Ύφεση για την Αμερική. Εκείνη την εποχή, η Αμερικανική Ανθρωπιστική Ένωση οργάνωσε μια εβδομάδα με σκοπό να προωθήσει την αγάπη και την καλοσύνη προς τα ζώα, μοιράζοντας αφίσες ανθρώπων να τα φροντίζουν.

Αυτά τα υπέροχα posters δημιουργήθηκαν από τη δουλειά του καλλιτέχνη Morgan Dennis, του οποίου οι ζωγραφιές με σκύλους ήταν ήδη αρκετά γνωστές. Κάθε poster είχε το σχέδιο ενός παιδιού που φρόντιζε κάποιο ζώο. Βασικός στόχος των posters ήταν η διάδοση του μηνύματος ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να αγαπούν και να σέβονται τα ζώα.

Δείτε την εκπληκτική σχέση που θα έπρεπε να έχουν όλοι οι άνθρωποι με τα ζώα από τότε μέχρι σήμερα, ειδικά σε περιόδους φυσικών καταστροφών: